Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
Intentieverklaring Paleis Soestdijk met ondernemersnetwerken Soest en Baarn
4 juni 2021 | 1 minuten lezen

Het landgoed Paleis Soestdijk staat aan de vooravond van een grootscheepse restauratie, renovatie en herinrichting. De directie en het team van Paleis Soestdijk I Made by Holland willen ondernemers in Baarn en Soest daar graag bij betrekken. Maandag 31 mei werd de intentieverklaring ondertekend met de bedrijvenkringen uit beide plaatsen. Hiermee wil de MeyerBergman Erfgoed Groep het belang van samenwerking met ondernemers uit beide plaatsen onderstrepen.

 

Onder toeziend oog van de wethouders Aukje Treep uit Soest, haar Baarnse ambtgenoot Erwin Jansma en Jack van de Gevel (Economische Zaken gemeente Baarn) werd de intentieverklaring getekend door Mark de Kruijk, Algemeen Directeur van paleiseigenaar MeyerBergman Erfgoed Groep, Arthur Stuivenberg voorzitter van Platform Ondernemend Baarn (POB) en Judith de Pagter, voorzitter Soester Zakenkring (SZK).

 

Het doel van de intentieverklaring is om bij opdrachten en aanbestedingen ten aanzien van exploitatie, toekomstig onderhoud en bouw van en op Landgoed Paleis Soestdijk, daar waar mogelijk, ondernemers uit Soest en Baarn te betrekken. Er is met de intentieverklaring sprake van een lokaal voorkeursbeleid zoals dat ook door de beide gemeenten wordt gehanteerd in hun aanbestedingsregels. Deze aanbestedingsregels zijn door zowel POB als de Soester Zakenkring in het lokale bedrijvenregister beschreven. Dit bedrijvenregister geeft een up-to-date overzicht van de bij de bedrijvenkring bekende ondernemingen in respectievelijk Baarn en Soest. Voordeel voor de ondernemer is dat deze én snel bedrijven in zijn vestigingsplaats kan vinden én snel bij aanbestedingen door haar eigen gemeente en door andere ondernemers gevonden kan worden. Om goed vindbaar te zijn, is het belangrijk dat ondernemers hun profiel invullen in het bedrijvenregister. Ondernemers in Baarn kunnen dit doen via deze link. Ondernemers in Soest doen dit via de website van Zakelijk Soest.

OntwikkelingenOnderhoudAmersfoort