fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Pieter peelen professionaliseert met no nonsancy bedrijven, met als doel verdubbeling van productiviteit. is nieuwsgierig, onconventioneel en creatief. houdt van onbegrijpelijke theorie omzetten naar iets dat je begrijpt en dat werkt. gek van sport. werkt aan zijn eerste boek!

Pieter@nononsancy.nl

0613806845

Is dit wat ik wil?

11 december 2023 | minuten lezen

‘Is dit nu wat ik wil?’ In tijden van hard werken gaat het gevoel van deze vraag vaak gepaard met gedoe en frustraties. De triggers zijn meestal medewerkers die dwarsliggen of het niet snappen, klanten die moeilijk doen of zelf niet lekker in je vel zitten door te weinig sport, slaap, te veel druk en slecht eten en een overvolle agenda.

In tijden van rust is het een vraag die bij veel ondernemers daarom extra naar boven komt. Een periode van stilstaan geeft ons het inzicht waaraan we onze dure tijd besteden. Het besef dat we soms vastzitten in een zichzelf herhalend cirkeltje waar we maar niet uit komen.

Heel frustrerend kan dat zijn. Tot op een bepaald moment lukt alles. Jouw bedrijf groeit lekker. Je verzamelt een roedel aan goede medewerkers om je heen. Klanten lopen met je weg. Tot het allemaal te complex wordt en het ten koste gaat van jezelf en uiteindelijk alle mensen om je heen.

Wat je dan eigenlijk wil, dat is heel belangrijk. Ten eerste is het belangrijk wat jij zelf wil. Hoe wil jij in het leven staan? Wat wil jij betekenen? Hoe misbaar wil je zijn in je bedrijf? Maak jij in beginsel het verschil voor heel veel mensen om je heen waardoor je bedrijf ook goed draait? En geef je juist mensen in je bedrijf veel verantwoordelijkheid omdat je weet; de enige plek waar ik niet onmisbaar ben is thuis?

‘Een periode van stilstaan geeft ons het inzicht waaraan we
onze dure tijd besteden’

Weet dat heel veel problemen die jij als ondernemer ervaart samenhangen met goed weten wat jij nu wil. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Alle mensen om jou heen vragen zich ook steeds meer af wat zij willen betekenen voor anderen. Wil ik op basis van het antwoord op de vraag bij dit bedrijf blijven werken, blijven kopen, blijven leveren?

Medewerkers vragen zich bijvoorbeeld af of zij wel een rol willen in een bedrijf waarin er wel veel van hen wordt verwacht, maar waarbij zij eigenlijk niks zelf mogen ondernemen. Of als ze dat doen, zij meteen op het matje geroepen worden door die eigenwijze baas die alles in eigen hand wil houden. Diezelfde baas roept dat het zo lastig is om aan personeel te komen door de “krapte op de arbeidsmarkt”. Krapte in je hart en je hoofd zul je bedoelen…

Er komen gelukkig weer wat weken van rust aan. Ik wens u naast een goede tijd met de familie veel wijsheid toe. Dat u mooie antwoorden mag vinden op mijn vraag. En dat u daar in 2024 heel veel mensen blij mee mag maken! Te beginnen uzelf…

OntwikkelingenDienstverleningUtrecht