fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Erik Kaper is eigenaar bij AKA Assurantiën. Samen met zijn team adviseert hij mkb-ondernemers over zakelijke verzekeringen en hypotheken.

erik@adviesvanaka.nl

0348410302

Je batterij opladen

15 april 2024 | 2 minuten lezen

Vervelend als je elektrische auto leeg komt te staan en je niet meer verder kunt! Voor veel mensen is dat wellicht nog de reden om een dergelijke auto niet aan te schaffen (buiten die van de prijs om). Een jerrycannetje halen is er dan niet meer bij.

Inmiddels rijd ik ook zo’n anderhalf jaar een elektrische auto. Ik moet je zeggen, het is goed te doen. Gewoon goed van tevoren bedenken dat je moet “bijtanken” om een lange rit te kunnen maken. Veel in het leven draait toch om plannen.

Dat geldt eigenlijk ook voor ons allemaal persoonlijk. Voor ons en onze medewerkers. Om steeds weer de juiste focus en energie te hebben, is balans tussen privé en werk enorm belangrijk. Het is ook van belang dat we onze “laad”-momentjes nemen. Privé door leuke dingen te doen, maar ook wel eens “te laten” of door domweg nee te zeggen. En zakelijk wellicht door een balans tussen thuis- en kantoorwerk. Maar ook die momenten om met de collegae leuke dingen te doen. Van vrijdagmiddagborrel tot een rollerskate-event.

‘Ondernemers opgelet: check of je deze verzekering hebt!’

Dit laatste deed een werkgever, in 2009 alweer. Met haar medewerkers gezellig naar een rollerskatedisco waarbij er eerst instructies door een professionele leraar zouden worden gegeven. Net als bij de bowlingbaan trok iedereen voor de instructie zijn rollerskates alvast aan. Maar daar ging het mis. Iemand viel toen ze alvast een baantje ging skaten en ze brak haar linkerpols. Ze kon hierdoor lange tijd niet werken.

De Hoge Raad bepaalde dat de werkgever ook in dergelijke situaties, “buiten kantoortijd”, aansprakelijk blijft en de schade aan haar medewerker dient te vergoeden (het rollerskates-arrest). Dat geldt ook voor een verlies in inkomen bij een lang of blijvend letsel waarbij bijvoorbeeld een tekort in inkomen ontstaat in de WIA. De wetgever eist dan dat een werkgever goed werkgeverschap vertoont, waarbij bedoeld wordt dat deze daarvoor een afdoende verzekering heeft genomen. Een Wegas-verzekering. Dus ondernemers opgelet: check of je deze verzekering hebt!

En als je deze toch checkt, controleer dan gelijk de rest van je verzekeringspakket. Dan is het weer op tijd “bijgeladen”!

OntwikkelingenDienstverleningFinanciële dienstverleningWoerden