fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Maak je eigen teamsong

Een origineel teamuitje bedenken, ga er maar aan staan. Voor wie met deze taak “belast” is, hebben we een tip: maak je eigen “company song”. Saai? Ongemakkelijk? Niks daarvan. Als Team OnderNamen het kan, kan jouw team het zeker ook! 

Aftikken, zoals de activiteit heet, is een initiatief van Robin van Beek, singer/songwriter, vocal coach en zanger. Aftikken is een ultieme combinatie tussen teambuilding en fun. Met elkaar ga je aan de slag met het schrijven van een lied over jullie bedrijf. Je bedenkt dus zelf wat er in de songtekst terug moet komen en onder begeleiding van onder andere Robin en producer Ralph van Manen komt het lied – inclusief eigen beat – tot leven. Een lied dat jullie onder begeleiding van Robin zelf kunnen inzingen in een professionele studio. Al geldt voor iedereen: niks moet, alles mag.

De dag

Hoe ziet zo’n dag er dan precies uit? Je wordt ontvangen in De Basiliek in Veenendaal, waar voldoende ruimte is om te brainstormen en waar een professionele opnamestudio aanwezig is. Je hebt de hele dag toegang tot koffie en frisdrank en ook de lunch wordt verzorgd. Tijdens de sessie is Rody Vonk ook aanwezig. Hij is trainer en spreker op het gebied van creativiteit en innovatie. Gedurende de dag begeleidt Rody een aantal mini brainstormsessies die helpen om tot ideeën te komen voor de invulling van het lied, maar die tegelijkertijd ook verrassende inzichten geven over het bedrijf en je collega’s. OnderNamen-redacteur Kelly Bakker vertelt: ‘Er werd ons gevraagd om in een kring te gaan staan en om de beurt de volgende zin af te maken: “Ik ben waarschijnlijk de enige in deze ruimte die…”. We ontdekten van elkaar dat een collega ooit met een traumahelikopter is afgevoerd, een ander als kind een misdaad heeft opgelost en weer een andere collega nog steeds The Bold and the Beautiful kijkt. Een onwijs leuke manier om elkaar beter te leren kennen!’  

‘Het is een leuke manier om met elkaar iets te maken en om elkaar daarnaast beter te leren kennen’

Na de brainstormsessie ga je in verschillende groepjes aan de slag met het schrijven van een tekst voor het refrein. Je denkt na over wat de kernboodschap van jullie bedrijf is en schrijft dat los van elkaar op een post-it. Deze briefjes worden allemaal bij elkaar geplakt en daar worden dan in overleg met elkaar de beste zinnen uitgehaald. Terwijl de groep aan de slag gaat met een volgende brainstorm, pingelt Ralph van Manen op de achtergrond de melodie al in elkaar op een keyboard. 

Als de eerste hersenspinsels op papier staan en de melodie al redelijk bekend is, is het tijd voor het schrijven van de coupletten. Het leuke is: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Wil je een serieus lied maken, dat je later wellicht zelfs als marketingtool kunt inzetten? Of ga je bijvoorbeeld voor een gekke rap en is het een lied dat jullie alleen intern gebruiken? Je kunt echt alle kanten op. Aan het einde van de dag duik je met z’n allen de studio in en zing je in groepjes de verschillende coupletten en het refrein in. Als alles erop staat, sluit je nog even af met een drankje en zit de dag erop. Robin en zijn team gaan vervolgens aan de slag met de montage van het lied, en daarna is het eindresultaat een feit: jullie hebben een eigen company song! 

Reacties vanuit het team van OnderNamen:

‘Dit is next level teambuilding, want je wordt gedwongen om volledig uit je comfortzone te stappen’ 

‘We hebben het lied daarna nog regelmatig geluisterd met elkaar en het zal nog vaak onderwerp van gesprek blijven’ 

‘Het is een leuke manier om met elkaar iets te maken en om elkaar daarnaast beter te leren kennen’

‘De begeleiding gaat stap voor stap en is heel ontspannen. We hebben echt veel lol gehad en de track kregen we nog diezelfde avond opgestuurd’   

 

Beek Productions

Robin van Beek | 0654306831

robin@beekproductions.nl

InterviewCommunicatie & MediaMarketingEemvalleiLekstroomLopikerwaardUtrechtWoerden