fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Danielle Pels is marketeer, eigenaar van InterDaan en actief in vele (Woerdense) organisaties. In haar vrije tijd speelt ze graag een potje waterpolo.

danielle@interdaan.nl

0634826435

Een goede balans

20 december 2023 | 2 minuten lezen

Ambitie, carrière, loopbaan. Ik heb me er nooit bewust mee bezig gehouden. Zodra ik me voor iets nieuws openstelde, kwam het op mijn pad. Soms ben je gewoon op het goede moment op de goede plek.

Ik hou van hard werken. Maar dan moet het wel inspirerend werk zijn in een toffe omgeving met leuke mensen. Dus ben ik een aantal keer geswitcht van baan. Ik werk in loondienst, maar ben ook zzp’er. Het is maar net wat het beste bij die leuke plek past met gezellige collega’s. En elke keer werd ik blij van de nieuwe rol op de nieuwe plek in die fase van mijn leven. Ik bepaal dat natuurlijk niet alleen op basis van zweverig gedoe. Er moet ook een goed salaris tegenover staan en de rol moet telkens uitdagender zijn, anders dut ik in.

Natuurlijk doe ik ook vrijwilligerswerk. Niet alleen omdat ik vind dat dat moet, maar ook omdat ik het leuk vind. Ik moet dat eigenlijk geen vrijwilligerswerk meer noemen, maar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat staat interessanter. Ik doe lokaal wat dingen en daarnaast werk ik voor Women on Wings in India. En dat is echt geweldig om te doen. Gedeeltelijk is dat online, maar ik reis ook elk jaar een keer af naar India om daar ondernemers te leren hoe ze het op mijn vakgebied, marketing en communicatie, beter kunnen doen en daardoor meer omzet kunnen genereren. Daarmee kunnen ze nog meer vrouwen een baan bieden, waardoor ze meer gaan verdienen en hun kinderen naar school kunnen laten gaan en dan ook met een gevulde buik, omdat er geld is voor een ontbijt. Simpel en doeltreffend. Ik gun iedereen zo’n onbetaalde bijbaan. Het klinkt cliché, maar als ik weer terug ben in Nederland realiseer ik me weer hoe geweldig we het hier hebben. En ben ik weer extra creatief en geïnspireerd door alles wat ik heb gezien in die compleet andere cultuur met andere normen en waarden.

Onderneem ik dan alleen met mijn hart? Nee, dat zou niet lukken. Soms moet je ook gewoon keihard zakelijke beslissingen nemen op basis van data of na advies van experts. Een goede balans van beide is in mijn ogen essentieel voor een fijn werk- en privéleven.

OntwikkelingenCommunicatie & MediaMarketingDienstverleningWoerden