fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Don Janmaat neemt De Dijketelg over
10 juli 2023 | 2 minuten lezen

De Dijketelg in Papekop wordt per 1 november 2023 overgenomen door Don Janmaat. Eigenaresse Riet Rietveld-van Dijk (72) wil gaan genieten van haar pensioen. Zij ziet in de Oudewaterse horecaondernemer dé persoon om het bedrijf, dat zij en haar man met ziel en zaligheid hebben uitgebouwd, een goede toekomst te geven. De Dijketelg behoudt de naam en de karakteristieke functie van eetcafé, maar zal tevens het onderkomen worden van DON food & events.

Don Janmaat startte 5 jaar geleden met DON food & events. Door de groei zocht Don voor dit cateringbedrijf een grotere huisvesting. Die vond hij in Papekop. De Dijketelgbeschikt namelijk over voldoende ruimte voor de productie, de opslag en de benodigde kantoorfaciliteiten.

‘Er komen dus twee bedrijven onder één dak’, zegt Don Janmaat, waarna hij vervolgt: ‘In de Dijketelg kunnen mensen nog steeds een heerlijke uitsmijter en een biefstuk eten, een borrel drinken of een biljartje leggen. Wel gaan we het interieur restylen, maar zonder concessies te doen aan de landelijke, robuuste en laagdrempelige uitstraling. Ik sluit ook niet uit dat we een vernieuwde draai aan het concept gaan geven, maar in de basis blijft De Dijketelg dus De Dijketelg.’

Riet en Don kwamen begin juli van dit jaar tot een akkoord. Riet zegt hierover: ‘Hoewel ik dus stop vind ik het belangrijk dat De Dijketelg met min of meer hetzelfde conceptblijft voortbestaan. Ook wil ik dat er goed voor onze trouwe medewerkers wordt gezorgd. Beide wensen kon Don inwilligen. Ik heb er veel vertrouwen in. Don weet wat de horeca inhoudt, want naast zijn cateringbedrijf is hij eigenaar van Café de Bokkesprong en runt hij samen met Jamie de Jong hotel-restaurant Broeck Oudewater, waar ook mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt.’

Op 19 oktober 1948 startte Hannes en Do van Dijk het koffiehuis zoals dit toen heette aan de Papekopperstraatweg 2. Do nam de honneurs waar in het koffiehuis en Hannes werkte aan het loonbedrijf. In 1979 namen Riet en Gert het bedrijf over en noemden het de Dijketelg. Gert overleed op 27 januari 2013, waarna Riet alleen de kar ging trekken.Tot het complex van De Dijketelg behoren ook de achter- en overkant van het eetcafé. Deze ruimtes worden verder ingezet voor feesten, partijen, condoleances en bijeenkomsten.

Horeca & RecreatieCateringEventsOvernameLopikerwaardWoerden