fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
De Rooy Transport voorloper in elektrisch transport
22 maart 2022 | 2 minuten lezen

Door de komst van zero-emissiezones in steden worden veel bedrijven gedwongen te investeren in uitstootvrij transport. Dat veel transportondernemers deze overstap nog niet durven te maken heeft alles te maken met de hoge kosten voor zowel de aanschaf als het onderhoud. De Rooy Transport uit ’t Goy bewijst dat een businesscase met elektrisch transport ook positief kan uitvallen.

‘Acht jaar geleden hebben wij de eerste truck aangeschaft en nu is nummer vier en vijf in bestelling. Het vergt alleen een totaal andere denkwijze. Wij vinden het leuk om te innoveren, maar een investering in duurzaamheid moet zichzelf wel terugverdienen’, aldus eigenaar Peter de Rooy.

Inmiddels is emissievrij transport onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering geworden. En met succes, want alle cijfers slaan groen uit. ‘Ongeveer 80 procent van onze ritten zijn 250 kilometer of korter, dus die kunnen prima elektrisch worden gereden. Met het eerste voertuig was het vooral ontdekken waar we tegenaan liepen, maar inmiddels weten we per voertuig hoeveel elektriciteit er nog in de batterij zit en hoeveel ritten er nog gereden kunnen worden.’

Transport & AutobrancheTransportWoerden