fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Nieuwe eigenaar Robert Rosenboom terug op geboortegrond

Hans Kranenburg geeft stokje door

Dubbel. Zo beschrijft Hans Kranenburg het feit dat hij het stokje van Schadenet Kranenburg doorgeeft aan Robert Rosenboom. Hans’ gezondheid laat het niet meer toe het bedrijf te leiden. ‘Hoewel het verdrietig blijft dat ik zelf moet uitstappen, is ons bedrijf met Robert aan het roer in goede handen. Hij is ook een Mijdrechtse jongen en uit hetzelfde hout gesneden. Nu is hij terug op zijn geboortegrond.au

De wereld van autoschade is ook bij Robert Rosenboom met de paplepel ingegoten. ‘Net als Hans ben ik de derde generatie in het familiebedrijf’, stelt Robert zich voor. ‘Ik ben eigenaar van Schadenet Rosenboom in De Meern. Mijn bedrijf valt dus onder dezelfde franchiseformule.’

De heren blijken nog veel meer gemeen te hebben. ‘In 1948 ging mijn opa bij opa Kranenburg in de leer om het vak te leren’, vervolgt Robert lachend. ‘Hij kwam vanuit Amsterdam naar Mijdrecht. Dat was echter weinig succesvol; hij kon niet zo aarden tussen de boertjes.’ In 1980 zetten Roberts opa en vader samen een holding op, waarmee een bedrijf in De Meern kon worden aangekocht. ‘Daar is mijn vader naartoe gegaan. Hij kwam in een bedrijf terecht waar amper goed gereedschap was, waar gif in de grond zat en waar slecht betalende klanten waren. Eigenhandig heeft hij hier een goedlopend bedrijf van gemaakt. De nieuwbouw in 1990 was hiervoor de ultieme beloning…’

En nu keert Robert dus terug naar de plek waar zijn roots al lagen. De minder fijne kant van de medaille is dat Hans Kranenburg een stap terug moet doen. Drie jaar geleden nam hij vanwege gezondheidsredenen al afstand van zijn eigen bedrijf. Hij hoopte nog terug te kunnen keren, maar zijn gezondheid laat dat niet toe. ‘Er moest gezocht worden naar een structurele oplossing’, stelt Hans. ‘Robert en ik kennen elkaar al jaren uit het wereldje. We hebben een beetje dezelfde denkwijze, zijn uit hetzelfde hout gesneden en delen het gevoel voor het familiebedrijf. Aan deze man kan ik mijn bedrijf met een gerust hart overdragen. Dat levert voor iedereen de minste wijzigingen op. Bovendien kunnen beide bedrijven samen de klanten in de regio nóg beter van dienst zijn en kan Robert met deze extra vestiging een groter gebied bedienen.’

‘Bovendien kunnen beide bedrijven samen de klanten in de regio nóg beter van dienst zijn’

Moeilijke periode

Schadenet Kranenburg is de afgelopen drie jaar door een ontzettend ingewikkelde tijd gegaan. ‘Ik was er natuurlijk niet en tegelijkertijd kwam het coronavirus wat alles onzeker maakte’, vervolgt Hans. “Daarbij komt dat onze branche onderhevig is aan regelgeving die steeds verder wordt aangescherpt. Alle checklijsten en audits worden steeds uitgebreider. Je kunt wel stellen dat het bedrijf de afgelopen jaren door de moeilijkste periode ooit gegaan is. Toch heb ik mij nooit zorgen gemaakt. Mijn bedrijf was altijd in goede handen. Via deze weg wil ik dan ook mijn grote dank uitspreken aan Bärbel Vink, Bernie van Doorn en al onze collega’s. Zij hebben vakanties opgeofferd en dagenlang gewerkt om alles te realiseren en het bedrijf draaiende te houden. Hulde aan hen.’

Toch snakte het team naar een structurele oplossing. En die is er nu met de komst van Robert. ‘Nu kunnen we door’, stelt Robert. ‘De komende periode zullen we een slag slaan in ons bedrijfspand. We zullen aanpassingen doen om het pand te verduurzamen en investeren in onder andere zonnepanelen.’

Afscheid

Hans neemt helemaal afscheid. ‘Ik kan hier niet meer doen wat ik hier zou moeten doen’, zegt hij. ‘Ik wil niet dat het systeem stroef loopt omdat ik erbij ben. Ik wil Robert en de collega’s de ruimte geven om hun ding te doen. Daar ligt ook een mooie kans; hij kan de synergie halen uit het feit dat hij nu een extra vestiging heeft. Dat geeft me wel een heel goed gevoel.’ En wat gaat Hans dan wel doen? ‘Op de eerste plaats blijf ik natuurlijk bezig met mijn herstel’, zegt hij. ‘Ik wil er alles uithalen wat er in zit. Misschien wel tegen beter weten in. Ik ga ongetwijfeld ook iets van vrijwilligerswerk doen, want iets voor iemand anders doen blijf ik gewoon heel leuk vinden.’

Gezocht: Schadetechnici, autospuiters én vitale 65+ers

Voor klanten en relaties van Schadenet Kranenburg verandert in principe niets. ‘We zetten het bedrijf voort zoals klanten van Hans gewend waren’, stelt Robert. ‘We hebben werk genoeg, dus ik hoop dat we binnenkort uit kunnen breiden met een aantal nieuwe collega’s. We hebben ruimte voor technisch personeel, autospuiters en schadetechnici. Daarnaast zoeken we één of twee vitale 65+ers die het leuk vinden om de voertuigen op te halen en weg te brengen. Daarnaast is ruimte voor een receptioniste. Wij bieden mooi werk; flinke schades uitdeuken en een auto weer prachtig spuiten is het mooiste wat er is! We zijn een opleidingsbedrijf, dus we verwachten niet per se dat je alle papieren hebt; je kunt bij ons het vak leren! Dus, mogen we je binnenkort ontmoeten?’

 

www.schadenetrosenboom.nl

www.schadenetkranenburg.nl 

OntwikkelingenTransport & AutobrancheOpbouw, onderhoud en onderdelenUtrecht