fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Nieuwegein lanceert gratis elektrische bakfiets voor het wegbrengen van grofvuil
7 november 2023 | 3 minuten lezen

Inwoners kunnen gratis een elektrische bakfiets van de gemeente gebruiken. Met deze bakfiets kunnen inwoners grofvuil en groot tuinafval op een milieuvriendelijke manier naar het recyclingstation brengen. Hiermee bespaart men niet alleen de kosten van een ophaal afspraak voor grofvuil, ook wordt het afval op het recyclestation beter gescheiden. 

Het scheiden en recyclen van materialen, zoals papier en karton, plastic, en organisch afval zorgt ervoor dat deze opnieuw kunnen worden gebruikt om nieuwe producten en/of grondstoffen te maken. Wethouder John van Engelen moedigt inwoners aan: De gratis elektrische bakfiets is niet alleen een handig vervoermiddel voor inwoners om hun grofvuil en groot tuinafval naar het recyclingstation te brengen. Het is ook een krachtig instrument voor duurzaam afvalbeheer. 

Hoe werkt het?

Het gebruik van de gratis elektrische bakfiets is eenvoudig. Inwoners kunnen online de bakfiets reserveren en deze ophalen bij fietsenstalling “De Fietspomp” op City Plaza, onder het Stadshuis. Vervolgens kunnen ze hun afval gemakkelijk en milieuvriendelijk naar het recyclingstation brengen. Na gebruik kan de bakfiets weer worden teruggebracht naar de fietsenstalling voor de volgende gebruiker. 

Bakfiest reserveren? Dat kan via deze link.  

Nieuw productDienstverleningLekstroom