fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Ellen (Vandeberg Advocatuur B.V.) is een ondernemende, pragmatische, duidelijke en meedenkende advocaat ondernemingsrecht.

ellen@vandebergadvocatuur.nl

0655775673

(On)balans?

29 september 2022 | 2 minuten lezen

Als ondernemer ben ik meer in balans dan toen ik nog werknemer was. En dat terwijl mijn kantoor bestaat uit “me, myself and I”. Aangezien ík mijn kantoor ben, betekent dat tegelijkertijd dat ik ook 24/7 aan sta. Dus staat mijn telefoon altijd aan, check ik mijn email regelmatig, ook ’s avonds, in het weekend en tijdens de vakantie. 

Als werknemer kon ik nog zaken overdragen, als het bijvoorbeeld druk was of als ik met vakantie ging. Dat kan nu niet. Dus is het druk? Dan zet ik maar even een tandje erbij. Maar hoe erg is dat, het is immers mijn eigen kantoor! Mocht het nu echt niet lukken, dan heb ik wel hulptroepen achter de hand. Dat zijn allemaal advocaten met wie ik in het verleden graag samenwerkte en die inmiddels ook allen gekozen hebben voor het ondernemerschap. Mensen dus, aan wie ik mijn relaties en hun zaken met een gerust hart kan overdragen. Zo nu en dan doen we een beroep op elkaar.

‘Ik zeg nooit: ik heb vakantie dus mij niet bellen!’

De hulptroepen zijn dus voor noodgevallen. Verder gaat mijn laptop aan als dat nodig is, dus soms ook ’s avonds, in het weekend of tijdens de vakantie. Ik informeer mijn relaties uiteraard wel dat ik met vakantie ga. Maar soms gebeurt er toch iets dat niet kan wachten tot ik weer terug ben. Dan vind ik het geen enkel probleem om telefonisch overleg te hebben. Ook niet om achter mijn laptop te gaan zitten. Bij voorkeur ’s ochtends vroeg als de rest van de familie nog ligt te slapen.

Tijdens de afgelopen vakantie kreeg ik de vraag of ik een prijsopgave wilde doen voor een due diligence traject. Ook dan zeg ik niet: Ik heb vakantie dus mij niet bellen! Ik doe dat, ook op dat moment, met plezier. Hoe leuk is het om na de vakantie weer zo’n leuke due diligence-klus te kunnen oppakken?!

Nu ben ik ook wel het type dat graag bezig is, ik kan slecht stilzitten. Als het even iets minder druk is, zal ik ook niet snel rustig aan gaan doen. En eigenlijk is er altijd wel iets te doen. Kortom, voor mij geldt: hoe drukker, hoe beter. Misschien zelfs: hoe drukker, hoe beter ik in balans ben. En begrijp me niet verkeerd, ik leef niet om te werken. Maar ik vind mijn werk gewoon ontzettend leuk, ik word er heel gelukkig van. Zeker nu ik (als ondernemer) mijn dagen in kan vullen zoals ik dat zelf wil.

OntwikkelingenInstallatietechniekDienstverleningAdvocatuurUtrecht