Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Onder de wol met... Pascale Broks

Iedereen weet: goed slapen is essentieel voor een frisse mindset en voldoende energie om gedreven te kunnen ondernemen. Pascale Broks, directeur van Vrienden UMC Utrecht & WKZ, is zich daar ook van bewust. We interviewen de drukbezette onderneemster in de prachtige Hästens-winkel in hartje Utrecht over haar slaapgewoontes, drive en positivisme.

De winkel aan het Oudkerkhof in Utrecht valt onder de vlag van SlaapXpert, dat ook een winkel heeft in Amersfoort en naast Hästens-bedden ook die van de merken Auping en Morgana verkoopt. Pascale Broks is onder de wol gekropen op een Hästens 2000T-bed. ‘Lekker hoor, hier word ik graag geïnterviewd!’

Hoe gaat het met je en waar ben je zoal druk mee?
‘Het gaat goed, ik ben een heel positief ingesteld mens, dat heb ik al van mijn ouders meegekregen. Sinds drie jaar zet ik me in voor het UMC Utrecht en WKZ. Dat is de mooiste baan die ik ooit heb gehad, omdat ik met mijn hele kleine, bescheiden bijdrage iets kan doen aan de gezondheid van mensen. Ik haal geld op voor onderzoeken voor alle ziektes die in UMC en WKZ voorkomen, van epilepsie tot psychiatrie en van hartfalen tot kanker. Er zijn ontzettend veel artsen werkzaam die ook onderzoeker zijn en zij hebben zo’n passie voor hun vak. Ze zijn zó briljant en kunnen zoveel bereiken. Als ik nu 400.000 euro ophaal, dan kunnen we bijvoorbeeld voor darmkanker tien procent aan levens winnen. Het blijft heel bijzonder om daaraan bij te kunnen dragen.’

Hoe zorg jij dat je uitgerust wakker wordt?
‘In de eerste plaats komt dat door mijn bed, wat ook een Hästens is. Het bed is gemaakt van natuurlijke materialen, wat ervoor zorgt dat het zich aanpast aan mijn lichaamstemperatuur. Ik heb het nooit te warm of te koud. Verder probeer ik de avond rustig af te sluiten, zonder werk en mails, en ga ik graag op tijd naar bed.’

Wat voor slaper ben je?
‘Een hele makkelijke. Hoewel ik verzot ben op mijn bed, kun je me bij wijze van spreken ook op de grond neerleggen. Ik slaap direct en heb totaal geen last van omgevingsgeluiden of licht. Ook droom ik nooit echt heftig. Dat is wel een luxe hoor.’

Lig je dan nooit ergens wakker van?

‘Zelden. Dat heb ik van mijn man geleerd. Hij zegt dan terecht: als je er op dit moment niks aan kunt doen, heeft het geen zin om ervan wakker te liggen. Dat is zonde van je tijd. Morgen is er weer een dag.’

Hoe begin je je dag?

‘Ik sta rond 06:00uur op. Daarna neem ik een goede bak yoghurt, want ontbijten vind ik heel belangrijk. Daarna maak ik een wandeling met mijn honden. Ik woon in het bos, dus ik zit zo met mijn hoofd in de natuur en krijg meteen wat beweging.’

Waar zet jij graag je wekker voor?

‘Ik vind elke dag mooi. Mijn regel is dat je nooit langer dan vijf minuten chagrijnig moet zijn, want als het je laatste dag is, dan ga je chagrijnig ten onder. Dat zou – letterlijk – eeuwig zonde zijn. Elke dag biedt weer unieke kansen en ik ben altijd benieuwd wat de dag brengt.’

Wat is je grootste nachtmerrie?

‘Ik denk dat de grootste nachtmerrie van een ouder is dat er iets met je kinderen gebeurt. Verder heb ik niet zoveel nachtmerries, ik bekijk het leven zoals het komt.’

Pascale geeft dit interview in een Hästens 2000T. In dit bed zitten meer dan 34 lagen en meer dan tweehonderd kilogram zorgvuldig geselecteerde, natuurlijke materialen, waaronder paardenhaar, wol en katoen. Drie afzonderlijke veringsystemen werken samen om het lichaam ondersteuning te bieden. Het bed is verkrijgbaar in meer dan 20.000 combinaties en een maximale grootte van vier meter. Kijk voor meer informatie op slaapxpert.nl.

Zijn je dromen al uitgekomen?

‘Eigenlijk wel ja, als ik er zo over nadenk. Wat ik altijd wilde is gelukkig en gezond zijn met mijn gezin en dat is vooralsnog het geval. Ik heb leuk werk en leuke vrienden en ik maak heel veel plezier in het leven. Ik heb over het algemeen ook een goede balans tussen privé en werk. Ik ga graag met mijn gezin op vakantie om herinneringen te maken. Het maakt niet uit wat je doet, maar vooral samen dingen doen vind ik heel belangrijk.’

Is er iets waar ze je voor wakker mogen maken?
‘Als mensen hulp nodig hebben, mogen ze me altijd wakker maken, ook al is het midden in de nacht. Ik stel me graag dienstbaar op. Mijn hond maakt me ook wel eens wakker als hij moet plassen. Verder mag je me ook wel wakker maken om op vakantie te gaan!’

Wat is de mooiste plek waar je ooit hebt geslapen?
‘Wat voor mij een plek mooi maakt, is alles wat eromheen zit. Aankomende kerst gaan we bijvoorbeeld met de hele familie naar een huis en neemt iedereen matrasjes mee. Daar kan ik dus echt van genieten. Het gaat meer om de mensen die erbij zijn, dan waar je precies slaapt.’

Als wie zou je ooit eens wakker willen worden?
‘Niet per se als iemand, maar ik zou wel graag een dag mee willen lopen. Zoals met die Amersfoortse ondernemer die werkt voor de deeltjesversneller in Zwitserland. De burgemeester lijkt me ook leuk. Maar het liefst ga ik met een vuilnisman of rioolwerker mee. Dan zie je pas echt wat die mensen doen en hoe belangrijk dat is.’

InterviewOntwikkelingenSamenwerkingGroothandelEemvalleiUtrecht