fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Op volle toeren!

Na een lange coronaperiode waarin Don Janmaat en zijn team van DON Food & Events zich gedeisd moesten houden, gingen afgelopen zomer alle spreekwoordelijke remmen weer los. Het ene na het andere event werd georganiseerd door het bedrijf. We spreken de eigenaar over twee projecten waar hij met een grote glimlach aan terugdenkt.

Eén van deze projecten is het vijftigjarig jubileum van installatiebedrijf Bogro uit Snelrewaard dat afgelopen zomer plaatsvond. ‘Een supergave opdracht!’, aldus Don. ‘Er kwamen in totaal zeshonderd gasten verspreid over twee dagen. We hebben het feest van top tot teen verzorgd: de aankleding, catering, het programma, de entourage, enzovoort. De eerste dag hebben we voor de relaties van Bogro een receptie met een walking dinner georganiseerd. De tweede dag was er een feest voor het personeel. Het thema was zwart met goud en we wilden graag typische Bogro-elementen terug laten komen. De bediening was daarom in zwarte overalls gekleed met gouden bouwhelmen op. Zelfs de hoge temperatuur tijdens het event paste perfect bij de verwarmingsspecialist, haha!’ Don vond het belangrijk om lading te geven aan het evenement. ‘We wilden tot uiting laten komen wat voor soort bedrijf het eigenlijk is. Communicatiebureau Mind your own business heeft daarom een mooi jubileumboek gemaakt en Karin Bloemen heeft een uniek Bogro-lied geschreven wat ze uiteraard ook kwam zingen. Oud-eigenaar van het bedrijf, André Groen, nam het eerste exemplaar van het jubileumboek in ontvangst. We kregen louter positieve reacties.’

Dansen op het parkeerdek

Ook voor klimaatinstallateur B&V Techniek in Oudewater mocht DON Food & Events afgelopen zomer aan de slag. Het event- en cateringbedrijf verzorgde de feestelijke opening van het nieuwe bedrijfspand. Het tweedaagse event vond plaats op het parkeerdek van het bedrijf op de tweede etage. ‘Alleen één uitdaging: de lift in het pand gaat maar tot de eerste etage. Met behulp van een kraan van Jan van Dam Machine Transport zijn alle tenten, banken, kookinstallaties, plantenbakken, muziekinstallaties en andere benodigdheden het dak opgehesen. We hadden een groot podium neergezet, er stonden twee tenten en er was een open buitenkeuken met een walking dinner voor vijfhonderd personen. De aankleding van het feest was in Ibiza-chic-stijl en de rode en blauwe kleuren van B&V Techniek kwamen terug in onder meer de kleding van de bediening. Er kwamen verschillende artiesten optreden zoals Tino Martin en de band The Recipe. De volgende dag kwamen er nog eens duizend bezoekers tijdens de open dag. Iedereen was superenthousiast.’ 

Don en zijn team vinden het heerlijk dat ze na de coronaperiode nu weer met z’n allen mogen uitpakken. ‘Deze grote events zijn de kroon op ons werk! Maar je kunt ons ook zeker inschakelen voor kleinere opdrachten. We brengen ook nog steeds broodjes op locatie. Ook verzorgen we bruiloften en andere particuliere evenementen. Ook een feest bij iemand in de achtertuin cateren we graag.’

‘De grote events zijn de kroon op ons werk’

Digitalisatie in de evenementenbranche

De organisatie van zo’n groot evenement vergt natuurlijk veel tijd en energie. Waar je vroeger verschillende programma’s moest gebruiken zoals Word en Excel, gebruikt Don nu slechts één softwareprogramma waar alles in zit: MICE (Meetings, Incentives, Conferences en Exhibitions). ‘We sturen hiermee onze offertes digitaal naar de klant, die ze ook digitaal kan ondertekenen. Ook kunnen we daarmee onder meer de communicatie doen en draaien we er paklijsten mee uit. Zelfs de personeelsplanning is inmiddels volledig gedigitaliseerd door middel van de app “eitje”. Zo worden alle “randzaken” veel eenvoudiger en minder tijdrovend, zodat er nóg meer tijd en energie naar het event zelf kan gaan. Dat komt de kwaliteit van het evenement alleen maar ten goede.’

www.donfoodandevents.nl

InterviewOntwikkelingenHoreca & RecreatieEventsLopikerwaardWoerden