Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
HOUTEN MKB-VRIENDELIJKSTE GEMEENTE VAN DE REGIO UTRECHT
8 november 2021 | 3 minuten lezen

Bij ROC Midden Nederland hebben ze iets nieuws: het bij- en omscholen van medewerkers in de procesindustrie met een mbo-certificaat, ondersteund met een subsidie van NL Leert door.

Zijn er binnen een organisatie productiemedewerkers werkzaam met de potentie om zich verder te ontwikkelen? Of wil een werkgever nieuwe medewerkers/inhuurkrachten een goede basiskennis over productiewerkzaamheden meegeven zonder direct een volledige mbo-opleiding te bieden? Dan biedt het nieuwe traject “Meewerken in de productie” van ROC Midden Nederland een goede oplossing.

In een opleiding van twintig weken, leren (nieuwe) medewerkers de basiskennis en vaardigheden van het productieproces terwijl ze meedraaien met de productie op de werkvloer. Het opleidingstraject gaat in op het voorbereiden van het productieproces, het bedienen van apparatuur, het bewaken van het procesverloop en het afronden van het productieproces. De lessen (drie uur per week) starten in januari 2022 en vinden wekelijks afwisselend op locatie bij het ROC in Nieuwegein of online plaats.

Voor het verbreden of verdiepen van de kennis van operators start het ROC in maart met twee mbo-certificaten voor een duur van zes weken op het gebied van Voeding of Lean & Creatief gericht op procestechniek, tevens voor een deel bekostigd met subsidie vanuit NL Leert door.

Meer informatie over de om- en bijscholingen via Frans Donkervoort (06-34363457 of f.donkervoort@rocmn.nl).

Onderwijs & CultuurOnderwijsinstellingInnovatieLekstroom