fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Frans van Seumeren is ondernemer, redder en eigenaar van FC Utrecht. Frans houdt van uitdagingen,
ook op sportief vlak!

Uitdaging

11 juli 2023 | 2 minuten lezen

Als ondernemer is het heel belangrijk dat je altijd uitgedaagd wordt. Zodra je op je lauweren gaat rusten, gaat het mis. De kunst is om oorspronkelijk te blijven en innovatief te denken, waardoor je de concurrentie voor kunt blijven.

Het moeilijkste is om, wanneer je verslapt, “het schip weer in de juiste koers te krijgen”. In mijn jarenlange carrière heb ik tweemaal mogen meemaken dat ik het schip weer in de juiste koers kreeg. Het mooiste geluksgevoel als ondernemer krijg je als dat lukt. Natuurlijk dien je goed op de hoogte te zijn van je markt en ook de ontwikkelingen daarin, maar ook al volg je allerlei opleidingen of managementcursussen, uiteindelijk moet de wil om succes te hebben uit jezelf komen.

Bovendien is het zinvol om kwaliteiten die je niet bezit te onderkennen. Belangrijk is dan om werknemers aan te trekken die dit gebrek aan kwaliteiten op kunnen vullen.  Deze werknemers moeten dan de vrijheid krijgen om met veel verantwoordelijkheid te kunnen werken.

‘Hoe lager je de verantwoordelijkheid legt in je onderneming, hoe beter de onderneming gaat draaien’

Mijn motto is altijd: hoe lager je de verantwoordelijkheid legt in je onderneming, hoe beter de onderneming gaat draaien. Ieder mens wil namelijk verantwoordelijkheid hebben.

Interne opleiding is het meest succesvol, mensen kennen de cultuur van het bedrijf en dat is supplementair. Bij mijn vorige bedrijf Mammoet zijn veel ingenieurs die begonnen op de engineeringafdeling, geëindigd als directeuren op de diverse vestigingen in het buitenland.

Ik wens alle lezers een fijne zomer toe: rust uit, ontspan en kom met frisse zin weer terug in het arbeidsproces.

No guts, no glory!

InterviewZorg & WelzijnSportUtrecht