fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Twintig jaar DeFabrique

Afgelopen jaar blies DeFabrique Evenementenlocatie twintig kaarsjes uit en bestond de oude UTD-fabriek honderd jaar! Van écht vieren kwam het door de coronapandemie niet. Gelukkig lijkt de periode van “je hoofd boven water houden” voorbij en is er weer ruimte om successen te vieren. Daarom lanceerde de locatie op bedrijventerrein Lage Weide een speciaal jubileummagazine.

DeFabrique heeft in de loop der jaren een enorme transitie ondergaan. Wat begon met één evenement per maand is uitgegroeid tot meer dan 350 evenementen per jaar. Inmiddels is DeFabrique dagelijks het decor van de meest uiteenlopende evenementen. Of je nou een congres organiseert voor honderd gasten of het dak eraf feest met 2.500 man: DeFabrique is altijd spannend en uniek.

Respect voor geschiedenis
Mede-eigenaar Allart van Eck vertelt: ‘In 1996 kochten we de oude lijnolie- en mengvoederfabriek. Een strak plan was er niet, wel waren we vanaf moment één gedreven om de oude fabriek liefdevol te restaureren. We willen mensen blijvende herinneringen meegeven en geloven dat industrieel erfgoed dit mogelijk maakt. DeFabrique was één van de eerste industriële evenementenlocaties in Nederland. Sindsdien zijn we onze grenzen blijven verleggen en streven we ernaar koploper te zijn en te blijven. We kijken altijd vooruit en spelen in op de behoeftes van opdrachtgevers. Hierdoor kon het lege fabriekscomplex, dat een industriële look toevoegt aan events, groeien tot een unieke locatie met moderne plug & play-faciliteiten.’

‘Zonder een sterk team, zijn we gewoon een verzameling lege gebouwen’

Sterk team als basis
Met alleen een duidelijke visie kom je er niet. Allart: ‘Hoeveel gewaagde plannen je ook hebt, je komt er niet zonder een sterk team. Zonder hen zijn we gewoon een verzameling lege gebouwen. Samen met een gastvrij, creatief en gedreven team zorgen we dat we toonaangevend blijven en onze gasten een herinnering voor het leven meekrijgen. Na een bezoek aan DeFabrique hebben onze gasten iets ervaren, gezien, geproefd en meegemaakt wat ze willen delen.’

Jubileummagazine vol verhalen
In het speciale jubileummagazine dat DeFabrique heeft uitgegeven, reis je mee door een eeuw aan geschiedenis en ontdek je hoe de oude lijnolie- en mengvoederfabriek UTD uitgroeide tot een toonaangevende evenementenlocatie. Je leest alles over de historie van het pand, de beginjaren van DeFabrique, interviews met oud UTD-werknemers, de historie van de silo’s, hallen en loodsen en de meest memorabele evenementen.

 

Meer weten over DeFabrique?
Bekijk de website via www.defabrique.nl

 

OntwikkelingenSamenwerkingHoreca & RecreatieEventsEemvalleiLekstroomLopikerwaardUtrechtWoerden