fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
Max Brandt

Jeichien Plantema, eigenaar van Perfect Events. Geniet van mooie concepten en blije klanten. Werkt graag samen met creatieve partners die anders kunnen denken. Partner van de liefste, Michiel, en trotse moeder van twee prachtige mannetjes, Simon van elf en Floris van acht jaar. Houdt van koken, lezen, reizen en onderzoeken.

0306364729

jeichien@perfectevents.nl

Veiligheid

3 april 2023 | 2 minuten lezen

Als u denkt aan evenementen, is het eerste wat in u opkomt misschien wel de gezelligheid, de sfeer en de leuke activiteiten. Maar in de huidige tijd is er een extra element dat niet kan worden genegeerd: de veiligheid.

Als organisator van evenementen heb ik een grote verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat iedereen die deelneemt zich veilig voelt. Dit geldt niet alleen voor de gasten, maar ook voor de medewerkers, de artiesten en andere betrokkenen.

Een belangrijke manier om een gevoel van veiligheid te creëren, is door de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Denk hierbij aan het regelen van voldoende beveiliging en EHBO, het maken van een goed draaiboek, noodplannen en het duidelijk communiceren van deze maatregelen aan de bezoekers.

‘Het organiseren van een veilig evenement vergt de nodige inzet en planning, maar het is de moeite waard’

Maar er zijn ook andere manieren om veiligheid te waarborgen, bijvoorbeeld door het creëren van een positieve sfeer. Dit kan door het bieden van goede, passende activiteiten en entertainment, het aanbieden van goed eten en drinken en het zorgen voor een goede organisatie en planning.

Daarnaast is het belangrijk om open te communiceren met de opdrachtgever en gasten en te luisteren naar hun zorgen en feedback. Door een open en transparante communicatie kan er snel worden ingegrepen bij eventuele problemen en zullen mensen zich gehoord en begrepen voelen.

Het organiseren van een veilig evenement vergt dus de nodige inzet en planning, maar het is de moeite waard. Een gevoel van veiligheid geeft niet alleen rust en vertrouwen aan de gasten, maar kan ook zorgen voor een positieve reputatie en meer succes in de toekomst.

Laten we dus niet vergeten dat veiligheid een belangrijk onderdeel is van het organiseren van evenementen en laten we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom en veilig voelt.

InterviewHoreca & RecreatieEventsLopikerwaard