fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Wandelen voor Verbinding (WaVe) laat bedrijven buiten de gebaande paden lopen
9 augustus 2023 | 1 minuten lezen

GGz Centraal is afgelopen voorjaar gestart met het onderzoeksproject ‘Wandelen voor Verbinding’ (WaVe). Dit project koppelt oudere GGz-cliënten (60+ met lichte- tot matige symptomen) aan medewerkers van commerciële bedrijven in de regio Amersfoort met als doel om eenzaamheid bij de cliënten tegen te gaan.

Het onderzoek is tweeledig:

Middels interviews met de directie of (HR-)managers van bedrijven wordt de haalbaarheid van WaVe onderzocht.

Wanneer de interviews leiden tot potentiële wandelaars worden er wandelduo’s gevormd die gedurende drie maanden wekelijks een half uur wandelen.

Het bijzondere van WaVe is dat deelname ook iets kan opleveren voor bedrijven. Medewerkers met bijvoorbeeld een zittend beroep kunnen op een laagdrempelige manier iets aan hun leefstijl doen, wat stressreducerend en ziekte-verlagend werkt. “We zijn nog actief bezig contact te zoeken met bedrijven in regio Amersfoort die iets willen doen voor de maatschappij. Want een goed voorbeeld doet goed volgen, maar er moet altijd één de eerste zijn die het onbekende pad bewandeld”, zegt-= Kristel van Kraanen, MSc, onderzoeker WaVe.

Interesse? Lees hier meer.

Voor vragen en contact:

Kristel van Kraanen, MSc, onderzoeksassistent / K.Vankraanen@ggzcentraal.nl/ 06-16027850/ Bereikbaar: di en do 09:00 – 17:00

OntwikkelingenZorg & WelzijnGezondheidszorgEemvallei