fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Nieuwe Nederlandse energiemaatschappij Hegg gaat overvol stroomnet in Utrecht te lijf
4 maart 2024 | minuten lezen

Het stroomnet van Utrecht is zo goed als vol en zet nu ook de woningbouw onder druk. De Nederlandse startup Hegg wil het verschil maken door mensen nog meer controle te geven en zo collectief het systeem te hacken. Hegg lanceert vandaag haar campagne in Utrecht als een snel en pragmatisch antwoord op het toenemende energieprobleem.

Dynamische contracten, real-time data en slimme hacks die inspelen op de situatie van het energienet; Hegg geeft de gebruiker de vrijheid en de kennis door inzicht te geven in hun energieverbruik om gedragsverandering te bewerkstelligen. Met het doel vraag en aanbod van groene energie veel beter op elkaar af te stemmen.

‘Als wij collectief als gebruikers in controle zijn, brengen we vraag en aanbod van groene stroom beter in balans waardoor we congestie op het energienet voorkomen. Mooie bijkomstigheid, als individuele gebruiker bespaar je 56% op je energierekening. Letterlijk power to the people’, aldus Wesley de Kruiijf, CEO van HEGG.

Actief beheer van eigen energieverbruik, meegaan met de natuur en zelfs thuisbatterijen. Hegg stelt de gebruiker in staat om energie thuis slimmer in te zetten. Ze zien zichzelf als een energiemaatschappij 2.0, dat niet verdient aan het stroomverbruik van haar klanten en onderdeel is van de oplossing in plaats van het probleem.

Vanuit Utrecht wil de Nederlandse start-up met haar nieuwe campagne laten zien wat de kracht van samen is; niet de energiemaatschappijen, maar de mensen hebben de macht om het energienet te vergroenen en congestie te voorkomen. #Heggthesystem lanceert vandaag in de hele regio Utrecht (in samenwerking met communicatiebureau Closed on Monday).

Utrecht