fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Brothers Horeca Groep start nieuwe horeca-opleiding met MBO College Hilversum
31 januari 2022 | 2 minuten lezen

Nergens leer je het horeca-vak beter dan in de praktijk. Bovendien staat de sector te springen om breed onderlegde medewerkers. Het was voor Brothers Horeca Groep reden om, in samenwerking met MBO College Hilversum, een nieuwe opleiding te faciliteren: Leidinggevende Horeca.

In de gecombineerde niveau 4-opleiding gaan studenten direct aan de slag in één van de locaties van de Brothers Horeca Groep. Dat is de beste manier om het vak te leren, beaamt chefkok Frans Ensink van het Utrechtse Restaurant Zuiver. ‘Ik heb zelf ook het meest geleerd van andere chefs.’ Ook bedrijfsleider Rens Simons heeft die ervaring. ‘Leren en werken tegelijk is in de horeca dé manier om het beste uit jezelf te halen.’ Rens en Frans zijn straks twee van de ervaren leermeesters die de studenten gaan begeleiden. ‘Het leuke aan de samenwerking met Brothers Horeca Groep, is dat ze horecazaken in alle soorten en smaken bezitten’, zegt projectmanager Huib Kabel van MBO College Hilversum. ‘Je kunt de hele opleiding op één locatie volgen, maar ook tussentijds switchen.’

Het eerste jaar staan studenten twee dagen in de keuken en twee dagen in de bediening. ‘Maar’, zo stelt bedrijfsleider Rens, ‘je leert ook communiceren, produceren, calculaties en begrotingen maken en leidinggeven aan een team. Het is ervaring waar je de rest van je leven iets aan hebt.’ De studenten komen één dag per week gezamenlijk naar school, voor de theoretische vakken. De Brothers Horeca Groep zorgt voor de bedrijfskleding, keukenmateriaal zoals een eigen messenset en, niet onbelangrijk, de vergoeding.

Horeca & RecreatieRestaurant/ barUtrecht