fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Ellen (vandeberg advocatuur b.v.) is een ondernemende, pragmatische, duidelijke een meedenkende
advocaat ondernemingsrecht.

ellen@vandebergadvocatuur.nl

0655775673

Fundament

25 juni 2024 | 2 minuten lezen

In januari 2020 begon ik mijn eigen onderneming. Eén van de eerste beslissingen die ik moest nemen was de keuze voor de naam/het merk van mijn kantoor. Ik had ervoor kunnen kiezen om zelf een merk te fröbelen, maar deze stap naar ondernemerschap neem je maar één keer, dus dan doe ik het ook goed! Ik schakelde een bureau in dat met mij meedacht over mijn naam/merk. Hoewel heel leuk en leerzaam, was dit ook een heel proces. Het begon met de naam, daar was ik gelukkig snel uit. Hoewel niet bijzonder origineel, wilde ik graag dat het kantoor mijn naam zou dragen. In de afgelopen jaren had ik wel gemerkt dat in het segment waarin ik werkzaam ben vaak wordt gekozen “voor de vent en niet voor de tent”. Dus die keuze was snel gemaakt. Daarna moest ik de vraag beantwoorden: wat wilde ik zijn als ondernemer en waarom? Voor de beantwoording van die vraag had ik iets meer tijd nodig. Samengevat is Vandeberg Advocatuur: toegankelijk, snel en pragmatisch. Dat is wat klanten van mij mogen verwachten. De bereikbare oplossing.

Door het schrijven van deze column checkte ik mezelf weer even. Inmiddels 4,5 jaar later kan ik met volle overtuiging beamen dat dit jasje me nog steeds goed past.

‘4,5 jaar later kan ik met volle overtuiging beamen dat dit jasje me nog steeds goed past’

Wat is er nu veranderd? Ik begon in mijn eentje (en doe dat nog steeds met veel plezier), maar in de loop der jaren heb ik wel een kring van “persoonlijke adviseurs” om me heen verzameld. Ik ben er achter gekomen dat ik niet alles alleen kan en wil doen. Eén ding hebben die “adviseurs” gemeen, het zijn allemaal ondernemers. Hoe fijn is het om met andere ondernemers praktische zaken te bespreken, zaken waar je tegenaan loopt, of gewoon even hardop te denken of te sparren. Een aantal van die persoonlijke adviseurs is ook advocaat, anderen zijn werkzaam in een heel ander vakgebied, hetgeen vaak net weer een andere kijk op de zaken oplevert. Sommige persoonlijke adviseurs (ook advocaat) houden zich net als ik bezig met ondernemingsrecht, anderen met een heel ander rechtsgebied. We weten elkaar allemaal te vinden als het nodig is, maar ook voor de gezelligheid, of gewoon om even bij te kletsen.

Kortom, mijn onderneming ben IK, maar met behulp van gelukkig een heel aantal mensen om me heen, zonder wie het toch echt minder zou zijn dan dat het nu is!

OntwikkelingenDienstverleningAdvocatuurUtrecht