fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Een extra waardevol kerstpakket

Draag tastbaar bij aan de verhuizing en uitbreiding van Nieuwegeins hospice

In Nieuwegein is behoefte aan meer ruimte voor palliatieve zorg en voor mantelzorg. De gemeente wil graag een logeerhuis voor mantelondersteuning realiseren, terwijl Proxima – de Nieuwegeinse organisatie voor palliatieve zorg – behoefte heeft aan uitbreiding van haar hospice van vier naar zes bedden. Om dit beide mogelijk te maken is een mooi initiatief in het leven geroepen waar ondernemers ook tastbaar aan bij kunnen dragen.

De Proxima hospice is sinds 2005 met vier bedden gevestigd in de wijk Blokhoeve. Er is behoefte aan uitbreiding naar zes bedden. Tegelijkertijd heeft de gemeente de wens om een logeerhuis met vier bedden voor mantelzorgondersteuning te realiseren, en heeft Proxima gevraagd om de organisatie daarvan op zich te nemen. Beide wensen samen hebben geleid tot het initiatief om op de locatie Mondriaanlaan, precies op de grens van de wijken Zuilenstein en Wijkersloot, een nieuw hospice plus logeerhuis te realiseren met respectievelijk 6 en 4 bedden. De ingebruikname van de nieuwe locatie is voorzien eind 2025.

Voor de verhuizing en de inrichting van de nieuwe hospice is veel geld nodig, geschat wordt zo’n 250.000 euro. Geld waarvoor binnen de reguliere financieringsbronnen geen dekking beschikbaar is. De stichting Vrienden van Proxima start dan ook met een veelheid aan fundraising-acties om dit bedrag bij elkaar te krijgen. Eén van deze acties is het mozaïekbankje, waarvoor inwoners en bedrijven een steentje kunnen kopen en zo bij kunnen dragen aan de financiering van het nieuwe hospice.

Steentjes kopen

De Nieuwegeinse kunstenares Carin Sleurink heeft in overleg met directie, medewerkers en vrijwilligers van de hospice, een ontwerp voor het bankje gemaakt. Met Wij3.0 zijn afspraken gemaakt om het bankje te monteren. Alle steentjes krijgen een virtueel nummer. Mensen die een of meerdere steentjes “kopen”, krijgen een certificaat met de nummer(s) van de steentjes die ze gekocht hebben.

Na opening van de nieuwe hospice krijgt het bankje een mooie plek bij de nieuwe locatie, en kan gebruikt worden door gasten van de hospice, hun familieleden, maar ook door mensen uit de buurt. Zo zal het bankje na realisatie ook een bijdrage leveren aan de verbinding tussen de hospice en haar nieuwe omgeving.

Het aanbod

Vanaf een bedrag van tien euro per medewerker (of, als het past binnen je budget, een hoger bedrag voor een zeldzamere kleur) ontvangt een organisatie voor iedere medewerker een uniek certificaat voor de aankoop van een genummerd mozaïeksteentje. Deze certificaten zijn een mooie aanvulling op bijvoorbeeld het kerstpakket voor medewerkers, waarmee het kerstpakket niet alleen van waarde is voor de ontvanger, maar ook voor al die mensen die rekenen op een liefdevolle omgeving aan het einde van hun leven, en hun familieleden. In de uitingen van Proxima terminale zorg (website, nieuwsbrie, enzovoorts) zullen de organisaties genoemd worden die via het kerstpakket de verhuizing mogelijk maken.

Wil jij dit mede mogelijk maken?
Neem dan contact op met:

Hans Adriani | 0652655787 | hans@adriani.com of
Marco Sutter | m.sutter@sknotarissen.nl

 

Voor meer informatie over Proxima:
www.proxima-terminalezorg.nl.

OntwikkelingenZorg & WelzijnGezondheidszorgLekstroom