fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Zeventig jaar ervaring in autoschadeherstel

Schadeherstel van auto’s is teamwork. Dat merken we meteen wanneer we binnenlopen bij nieuw OnderNamen-lid Van Uem Autoschade in Wijk bij Duurstede. Afgelopen jaar vierde het team het dertigjarig jubileum van het schadeherstelbedrijf. De ervaring gaat echter vele jaren verder terug. Want eigenaar Bob van Uem kreeg het vak geleerd van niemand minder dan zijn vader, die tot zijn 82ste nog volop meedraaide in het bedrijf.

In de werkplaats aan de Molenvliet in Wijk bij Duurstede worden we ontvangen door Bobs dochter Michelle, die sinds een jaar ook bij Van Uem werkt. ‘Het was nooit per se mijn wens dat mijn kinderen hier kwamen werken’, vertelt Bob. ‘Ik vind dat iedereen daar zijn eigen keuze in moet maken. Michelle wordt binnenkort dertig en besloot dat ze hier wilde werken. Dat vind ik natuurlijk wel heel leuk en bovendien waardevol. Ze werkte hiervoor in de horeca en is heel gastvrij. Als mensenmens vormt ze nu de schakel tussen de klant en de werkplaats. Het klikt goed met de rest van de collega’s, waarvan de meesten hier al jaren in een vast team werken. Dat is erg belangrijk, want we doen het met z’n allen.’

‘Het is een goed teken dat mensen hier van heinde en verre komen met speciale wagens’

Zo vader, zo zoon

Bob is de helft van de tijd ook zelf nog in de werkplaats te vinden. ‘Ik hou ervan om met mijn handen bezig te zijn’, vertelt hij. ‘Ik had wat dat betreft ook timmerman kunnen worden. Het is mooi om resultaat te zien van je werk. Vroeger ging ik al mee met mijn vader, die zelf als autoschadehersteller werkte. Op mijn 23ste besloot ik om voor mezelf te starten in de autoschade. Eerst in Langbroek en later hier in Wijk bij Duurstede, waar we dit pand nieuw hebben gebouwd. Ik heb het vak echt van mijn vader geleerd. Mijn vader heeft bijna zeventig jaar in de autoschade gewerkt, waarvan een groot deel hier in de zaak. Zoveel kennis en ervaring is fantastisch. Hij stopte pas twee jaar geleden op zijn 82ste.’  

Van Ford tot Ferrari

De klantenkring van Van Uem reikt van particulieren tot bedrijven. Bob: ‘Wij werken voor alle verzekeringen en herstellen alle merken, van boodschappenwagen tot Bentley. Een auto is een auto, maar het is wel een goed teken dat mensen hier van heinde en verre met speciale wagens komen. Dan doe je toch iets goed. Het zijn mensen die van hun auto houden. Of we speciaal zijn weet ik niet, we doen gewoon ons werk en dat doen we graag goed. Van het opnemen en repareren van de schade, tot het regelen van verzekeringswerk en het inzetten van vervangend vervoer. Dat is waarom klanten bij ons terugkomen.’

www.vanuemautoschade.nl

InterviewOntwikkelingenTransport & AutobrancheOpbouw, onderhoud en onderdelenLekstroom