fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Bedrijfsadviseur voor de DGA, met specifieke aandacht voor bedrijfsfinanciering en bedrijfsopvolging.

odijk@mkbfinnovatie.nl

0653996635

Biedt uw bedrijf een veilige werkomgeving?

11 april 2023 | 2 minuten lezen

Het bieden van een veilige werkomgeving is een thema dat de laatste tijd veel aandacht krijgt door de nationale berichtgeving over onder andere The Voice, DWDD en NOS Sport. U denkt wellicht dat het in uw bedrijf niet voorkomt, maar dat is de vraag. Het kan zich overal voordoen waar macht, dominante personen en hoge prestatiedruk een rol spelen. Of sterker nog; het doet zich overal voor.

Ook in uw bedrijf zijn er mannen (en soms ook vrouwen) die gecharmeerd zijn van een schuine mop en/of seksistisch filmpje en het erg leuk vinden dat gevraagd of ongevraagd met anderen te delen. Ook in uw bedrijf neemt de spanning toe als de deadline nadert of als door personeelsgebrek de werkbelasting te hoog wordt. Wordt er dan op de inhoud of op de persoon gespeeld? Ook in uw bedrijf ontstaan relaties, positieve en negatieve, tussen uw medewerkers. Soms van beide zijden gewenst, maar vaak ook niet. Anders gezegd: ook in uw bedrijf werken mensen, van allerlei pluimages, die iedere dag met elkaar moeten dealen.

‘Als het bij uw bedrijf voor zou komen, wordt de onveilige werkomgeving dan gesignaleerd?’

Een belangrijke vraag is: als het bij uw bedrijf voor zou komen, wordt de onveilige werkomgeving dan gesignaleerd en zo ja, hoe wordt er dan mee omgegaan? Is uw bedrijfscultuur open, dan is de kans het grootst dat het incident, want daar begint het mee, bij u als leiding terechtkomt. En u zult dat incident direct de kop indrukken door het te bespreken met betrokkenen en u zult de persoon die de fout maakte daarop aanspreken. Maar stelt u zich bijvoorbeeld eens de volgende vragen:

  • Wie gelooft u eerder? De medewerker die al jaren bij u werkt, waar u een goede band mee heeft en zijn werk goed doet of de medewerker die net binnen is, die u nog niet kent en waarbij u twijfels heeft over de werkprestatie
  • Wat gebeurt er als de persoon waarover geklaagd wordt een hoge functie in uw bedrijf heeft en eigenlijk niet gemist kan worden? Anders gezegd: u kunt het uzelf niet permitteren en/of niet geloven dat die medewerker iets dergelijks zou doen.
  • Wat is uw eigen rol eigenlijk in de bedrijfscultuur? Hoe dominant bent u en hoe reageert u zelf onder druk en hoe ervaren uw medewerkers dat?

Mijn conclusie is, dat zelfs in een open bedrijfscultuur, de kans op een onveilige werkomgeving aanwezig is.

Indien uw bedrijf een gesloten cultuur heeft, is de kans op een onveilige werkomgeving waarschijnlijk even groot, maar is de kans kleiner dat het adequaat wordt opgelost. Het wordt waarschijnlijk minder snel gesignaleerd en sneller gedoogd.

Kortom, ik adviseer u dan ook eens goed in uw eigen bedrijfsspiegel te kijken en na te gaan hoe veilig de werkomgeving in uw bedrijf echt is. En tenslotte. Ik ben jarenlang leidinggevende geweest en ik heb altijd de intentie gehad een veilige werkomgeving aan te bieden in een open bedrijfscultuur. Maar ik kan niet garanderen dat iedereen dat ook zo heeft ervaren. Wijsheid!

InterviewDienstverleningFinanciële dienstverleningLekstroom