fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Biyond heeft ISO 27001 certificaat binnen!
30 januari 2024 | 2 minuten lezen

‘We zijn verheugd om te vertellen dat ons managementsysteem voor informatiebeveiliging gecertificeerd is. Deze certificering toont aan dat Biyond voldoet aan de internationale standaard voor informatiebeveiliging’, zo schrijft Biyond in hun persbericht.

De scope van de certificering omvat de informatiebeveiliging gerelateerd aan de volgende activiteiten van Biyond:

* Het implementeren van oplossingen met BI-, CPM- en Business Analytics-tool
* Het leveren van consultancydiensten
* Het onderhouden van de opgezette omgevingen

Wat is ISO 27001?

Dit is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. In de ISO 27001 norm is vastgesteld hoe je informatie procesmatig kan beveiligen. Ook stelt het eisen aan het vaststellen, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd managementsysteem. Dit systeem wordt ook wel Information Security Management System (ISMS) genoemd.

Waarom ISO 27001?

‘Veel klanten vragen regelmatig hoe wij omgaan met informatiebeveiliging. De ISO-certificering bevestigt dat onze procedures op het gebied van informatiebeveiliging op een juiste en veilige manier verlopen. We tonen aan dat we aan de strengste norm voor informatiebeveiliging voldoen’, schrijft het Biyond in hun persbericht.

‘Dit zorgt niet alleen voor geruststelling bij klanten, maar versnelt ook het proces omdat zij direct weten dat onze bedrijfsvoering goed georganiseerd is. Bij samenwerking met leveranciers beoordelen we ook of zij ISO 27001 gecertificeerd zijn, om ervoor te zorgen dat onze informatiebeveiliging vanuit alle invalshoeken optimaal is ingericht.’

‘ISO 27001 is een complexe norm, maar de implementatie ervan is absoluut de moeite waard. Het heeft ons organisatie geholpen om onze informatiebeveiliging op een hoger niveau te brengen. We zijn nu beter in staat om risico’s te identificeren en te beheersen’, vertelt Farhad Tiemoerie, Security Officer bij Biyond.

‘We zijn verheugd te kunnen mededelen dat we de ISO 27001-certificering hebben behaald’, zegt Maikel Follon, partner bij Biyond. ‘Deze certificering bevestigt onze toewijding aan informatiebeveiliging. We zijn ervan overtuigd dat het onze klanten een gerust gevoel geeft dat hun informatie veilig is bij ons.’

OntwikkelingenDienstverleningEemvallei