fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
DeFabrique Holding breidt internationaal uit met overname Wunderland Kalkar
3 augustus 2022 | 2 minuten lezen

Na ruim 25 jaar heeft de Nederlandse ondernemer Hennie van der Most Wunderland Kalkar overgedragen aan DeFabrique Holding. In 1995 kocht van der Most de oude kerncentrale aan en hij ontwikkelde het 55 hectare grote terrein tot een populair hotel-, business- en leisurecomplex. Met veertig attracties, 9000 m2 evenementenruimte, twintig vergaderzalen, 430 hotelkamers en 600.000 gasten per jaar is Wunderland Kalkar een toonaangevende locatie geworden.

Van der Most draagt Wunderland Kalkar met een gerust hart over aan DeFabrique Holding, welke zijn bedrijfsvoering – inclusief het huidige personeelsbestand – zal voortzetten en doorontwikkelen. Voor DeFabrique Holding is dit een mooie aanvulling op het huidige portfolio van leisure- en evenementenbedrijven. Twintig jaar geleden werd in Utrecht een oude fabriek herbestemd tot DeFabrique Evenementenlocatie en leisurelocatie Kartfabrique. Acht jaar geleden werd het oude vliegveld in Enschede herbestemd tot Vliegveld Twenthe evenementenlocatie. Drie locaties met een uniek en eigen verhaal. Wunderland Kalkar, met zijn kenmerkende kerncentrale, sluit hier perfect op aan.

Voor de familie van Eck, die haar bedrijven heeft ondergebracht in DeFabrique Holding, gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling. Jan van Eck: ‘We zijn Hennie zeer dankbaar dat hij Wunderland Kalkar aan ons gegund heeft en dat hij de doorontwikkeling van de door hem zo geliefde locatie aan ons toevertrouwd. Een locatie met zo’n uniek verhaal past erg goed bij ons.

Horeca & RecreatieEventsOvernameEemvalleiLekstroomLopikerwaardUtrechtWoerden