fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Doe Dag voor 700 vmbo’ers bij lokale bedrijven
13 april 2023 | 3 minuten lezen

Ruim 700 vmbo- en pro-leerlingen van Yuverta, Kalsbeek, Minkema en Futura College zijn vandaag op pad gegaan om een praktijkdag te volgen bij een lokaal bedrijf of lokale organisatie.

In het kader van LOB (loopbaanoriëntatie en -begeleiding) maken zij tijdens hun Doe Dag kennis met beroepen als apothekersassistent bij het Sint Antonius Ziekenhuis, programmeur bij Raditeq, autoverkoper bij Autocentrum Van Vliet, medewerker bij Wijngaard Kaas en allerlei andere uiteenlopende beroepen. Elke leerling bezoekt twee bedrijven, doet daar praktijkervaring op en krijgt zo een concreet beeld van een werkdag van de beroepen van zijn keuze. Met de Doe Dag en reflectie daarop in de mentorklas sluiten de tweede- en/of derdejaars leerlingen het LOB-project VMBO On Stage af. Met vaak als resultaat een stageplaats voor het volgende leerjaar, een bijbaan maar in ieder geval een betere motivatie voor de te kiezen vervolg- of beroepsopleiding.

Regio Woerden On Stage is een van de 18 regio’s die onder de vlag van Onderwijs On Stage elk jaar honderden vmbo’ers en lokale ondernemers/werkgevers samenbrengen. Met concreet resultaat: 25% van de leerlingen die via On Stage in contact komen met een beroep/bedrijf/branche, vinden daar een (bij)baan of stage. Werkgevers die vroegtijdig bij scholieren het vlammetje voor hun branche weten aan te wakkeren, ontmoeten niet zelden via On Stage hun toekomstige medewerkers.

Woerden