fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Edwin is directeur van Technische Verenigde Bedrijven, een holding waar verschillende technische bedrijven deel van uitmaken, zoals Terberg Totaal Installaties, Technisch Beheer Nederland en
Van Rennes

0306860711

e.dullaart@tvb.eu

Een leven lang leren

3 juli 2023 | 2 minuten lezen

Ontwikkeling is onvermijdelijk. Iedereen ontwikkelt zich. Dit kan voortkomen uit bewuste veranderingen of gestimuleerd worden door gebeurtenissen of marktfactoren. In het bedrijfsleven is dit niet anders. Invloeden van binnen- en buitenaf zorgen ervoor dat nieuwe keuzes worden gemaakt wat betreft visie, missie en positionering van bedrijven binnen de technische markt. Eén ding is in ieder geval zeker: de mens staat centraal in alle ontwikkelingen die plaatsvinden. Het is de mens die initiatief neemt, vooruitgang nastreeft en veranderingen teweegbrengt.

Met name de ontwikkeling op het gebied van kennis en kunde is een belangrijke pijler op de huidige arbeidsmarkt én dus binnen de technische branche. In een tijd van personeelskrapte biedt ontwikkeling meerdere voordelen. Enerzijds versterkt het je positie als onderneming, doordat je aantrekkelijker wordt voor potentiële collega’s. Anderzijds zorgt het er ook voor dat de huidige collega’s beter worden opgeleid, vooruitgang wordt geboekt en de werktevredenheid wordt vergroot. Persoonlijk geloof ik in een leven lang ontwikkelen en de voordelen die dit met zich meebrengt. Net zoals alles in het leven, gaat ontwikkeling echter ook weleens gepaard met uitdagingen. Waar de ontwikkeling zelf vaak start vanuit positieve motivatie, zijn de gevolgen niet altijd positief.

‘Ontwikkeling wordt niet meer gezien als een bijzonderheid, maar als een vereiste’

Binnen de maatschappij zien we steeds vaker dat egocentrisme de boventoon voert. Ontwikkeling wordt niet meer gezien als een bijzonderheid, maar als een vereiste. Als iemand zich niet binnen een bedrijf mag of kan ontwikkelen, gaat hij/zij weg. Daarnaast wordt ontwikkeling vaak gestuurd door materialisme. Dit is in mijn ogen een negatieve drijfveer dat leidt tot oppervlakkige voldoening en ontevredenheid. Als bedrijf is het van belang dat je hier goed op inspeelt en op zoek gaat naar de juiste vormen van ontwikkelingsmogelijkheden voor alle leeftijden. Dit is een continue spagaat waar je als bedrijf in zit. Mede om die reden hebben wij binnen Technische Verenigde Bedrijven de TVB Academy opgericht.

De Academy is hét opleidingsorgaan binnen onze holding, met als doel de ontwikkeling van onze technische talenten te ondersteunen. Enerzijds focussen wij daarbij op jong talent door het aanbieden van BBL-trajecten, stages en traineeships. Anderzijds richten wij ons ook op zij-instromers die door de Academy sneller kwaliteit kunnen gaan leveren binnen het proces en is het een centrale plek waar cursussen en trainingen voor alle andere collega’s worden georganiseerd. Of het nu gaat om BIM-trajecten of een les “Hoe te werken met Outlook”, hier wordt gehoor gegeven aan de wensen en behoeften van de gehele organisatie op het gebied van ontwikkeling. Ontwikkeling op basis van deze positieve motivatie stimuleren wij altijd.

InterviewBouw & VastgoedInstallatietechniekLekstroomLopikerwaardUtrecht