fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Gemeente Nieuwegein nodigt inwoners uit om ideeën uit te wisselen
9 maart 2023 | 2 minuten lezen

Op 18 april a.s. organiseert de gemeente Nieuwegein een zogenoemde ideeënmarkt. Tijdens deze avond kunnen inwoners hun ideeën om de gemeente beter, socialer of veiliger te maken, bespreken met raadsleden.

Nieuwegeinse inwoners die misschien al wel tijden rondlopen met een idee om hun directe woon- en leefomgeving mooier, leuker of op een andere manier beter te maken, kunnen zich aanmelden via de website van de gemeente. Vervolgens wordt contact met hen opgenomen om het idee te bespreken en krijgen zij een uitnodiging voor de ideeënmarkt. Tijdens deze avond zijn de Nieuwegeinse raadsleden aanwezig om de ideeën te bespreken. Is een raadslid enthousiast over een plan, dan gaat hij samen met de inwoner een motie schrijven om voor te leggen aan de rest van de raad. Staan die er ook achter, dan wordt het idee daadwerkelijk tot uitvoering gebracht.

Het is de eerste keer dat Nieuwegein zo’n ideeënmarkt organiseert. Er zijn al wel succesvolle edities geweest in onder andere de gemeentes Zaanstad, Lelystad en Zeewolde.

Lekstroom