fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
GEMEENTE WOERDEN GAAT PUTKOP HARMELEN EN BURGEMEESTER VAN ZWIETENWEG WOERDEN UITBREIDEN
5 februari 2021 | 2 minuten lezen

De Woerdense gemeenteraad heeft donderdag 28 januari twee locaties aangewezen voor schuifruimte. Het gaat om uitbreiding van bedrijventerrein Putkop Harmelen en de oostkant van de Burgemeester Van Zwietenweg in Woerden. Op deze locaties komt ruimte voor plaatselijke bedrijven die op de bestaande bedrijventerreinen uit hun jasje groeien maar hier niet kunnen uitbreiden.

Door deze bedrijven te verplaatsen (‘schuiven’) naar de nieuwe locaties krijgen zij weer toekomstperspectief en kan werkgelegenheid voor de lange termijn worden behouden. Ook kan hiermee het opknappen van bestaande bedrijventerreinen in gang gezet worden. Van de vijf onderzochte locaties vallen er nu drie af: Cattenbroek, Parallelweg-West en Werklint Nieuwerbrug worden niet uitgewerkt. Ook de westkant van de Burgemeester van Zwietenweg is niet langer in beeld als bedrijventerrein, zo bepaalde de gemeenteraad. Het gaat hier om het gebied met de vaart, de fietsroute over het Kromwijkerpad en het karakteristieke gemaal Papekop en Diemerbroek.

Duidelijkheid

Wethouder Arjan Noorthoek: ‘Ik ben erg blij met dit besluit van de gemeenteraad. Heel belangrijk voor de ondernemers, maar ook voor de Woerdense samenleving. We kunnen de bedrijvigheid en de sociale betrokkenheid van de plaatselijke bedrijven niet missen. Ook voor de omwonenden is er nu eindelijk meer duidelijkheid. Uit de onderzoeken kwamen Putkop en Burgemeester Van Zwietenweg als best haalbare locaties naar voren. Nu kunnen we aan de slag met de uitwerking. Uiteraard betrekken we alle belanghebbenden daarbij. We zullen dit traject zorgvuldig doorlopen.’

Woerden is al geruime tijd op zoek naar ruimte voor bedrijven die op hun eigen terrein te krap behuisd zijn maar hier niet kunnen uitbreiden. Het gaat om bedrijven die bedrijfspanden en buitenterrein nodig hebben; de leegstaande kantoren zijn hiervoor niet geschikt. De bestaande bedrijventerreinen zijn vol en sommige zijn verouderd. In totaal wordt er negen hectare schuifruimte gerealiseerd, vooral voor MKB-bedrijven (midden- en kleinbedrijf).

De eindrapportage van het haalbaarheidsonderzoek met de reactienota is te vinden op www.woerden.nl/schuifruimte.

Bouw & VastgoedOnroerend goedOnderhoudWoerden