fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
HOEFAKKER LEVERT SENSOREN EU-PROJECT SCOREWATER AMERSFOORT
28 september 2020 | 1 minuten lezen

Hoveniersbedrijf Hoefakker uit De Bilt kreeg van de gemeente Amersfoort de opdracht voor levering van de sensoren, de plaatsing inclusief het onderhoud en het verzamelen en beschikbaar stellen van de realtime data.

Onder toeziend oog van wethouder Koşer Kaya, is de laatste Hoefakker Smart City bodemvochtsensor© en klimaatsensor® uitgezet. In het kader van het EU gefinancierd project SCOREwater  is door Hoefakker een netwerk aan sensoren door de stad geplaatst. Deze meten bodemvocht, temperatuur en luchtvochtigheid.

Directeur Arno Hoefakker is op een missie: ‘Wij zijn trots en dankbaar dat wij het vertrouwen van de gemeente Amersfoort hebben gekregen. Want dit project past geheel bij waar wij als Hoefakker met onze SmartCityTrees© oplossingen heen willen. Hoe kun je ict gebruiken om water- en klimaatproblemen rondom steden inzichtelijk te maken? En hoe kunnen we de effecten van klimaatveranderingen in de toekomst beter managen? Hoefakker maakt data toegankelijk en bedenkt veelal groene oplossingen. Denk aan meer groen inzetten om de stad publieksvriendelijker te maken en om in warme perioden de hittestress te verminderen. Maar ook aan oplossingen met betrekking tot beheer en efficiënt opslaan van grondwater.’

Bouw & VastgoedHovenierEemvallei