fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

‘Iedereen kan hier met een gerust gevoel een event organiseren’

De verbouwing van de entree van Postillion Hotel & Convention Centre Utrecht Bunnik is nog maar het begin van de metamorfose van het hotel en congrescentrum langs de A12. Komende zomer volgt er een grootscheepse restyling van de hotelkamers. Dan is Postillion Hotel & Convention Centre Utrecht Bunnik klaar voor de toekomst, vertelt Mark Jansma, die sinds begin september de general manager is.

Op de dag van het gesprek met Mark is het een drukte van belang in Postillion Hotel & Convention Centre Utrecht Bunnik. Wie de locatie vanaf de Baan van Fectio, pal langs de afslag van A12 bij Bunnik, vanaf de buitenkant bekijkt, vermoedt hooguit een hotel en horecagelegenheid. Niets is minder waar, want Postillion Hotel & Convention Centre Utrecht Bunnik huisvest die dag niet alleen het Rekencongres, maar ook de Nationale Arbodag. In het pittoreske Bunnik, in het hart van het land en uitstekend bereikbaar, biedt het Postillion vergader- en congreszalen tot liefst 1.100 mensen.

Een trotse Mark gaat zijn bezoek voor door de entree die begin dit jaar helemaal is verbouwd. Gasten liepen bij binnenkomst tegen de receptie aan, maar die is nu geïntegreerd in de bar. Dat creëert een open sfeer bij binnenkomst. ‘We hebben alles gerestyled naar de hedendaagse stijl’, legt Mark uit. ‘Het is modern, maar ook gezellig en warm. Die sfeer hebben we doorgetrokken naar onze vergaderzalen. De boardrooms kregen een update met audiovisuele ledschermen. Daar kunnen we de komende jaren mee verder. Ja, het was even flink aanpakken, maar het was nodig.’

De reacties die Mark en zijn tienkoppige team van gasten krijgen, zijn positief. De vergaderfaciliteiten zijn top, maar Postillion Hotel & Convention Centre Utrecht Bunnik is ook populair vanwege het Business Point. ‘Als je bij ons binnenkomt, heb je rechts flexwerkplekken. Je kunt er mensen ontvangen voor afspraken. Voor 7,50 euro per uur kun je onbeperkt koffie, thee of fruitwater gebruiken en de flexwerkplek gebruiken als kantoor. Ook ons brainfood zal niet ontbreken. Dat is altijd beschikbaar om de energie en concentratie op peil te houden. Vaste gasten vinden dat het enorm is opgeknapt, terwijl ze ook zeggen dat de persoonlijke aandacht niet verloren is gegaan.’

‘We hebben alles gerestyled naar de hedendaagse stijl’

Nieuw elan

Dat nieuwe elan is ook precies de reden waarom Mark zijn functie als general manager bij Postillion Hotel & Convention Centre Den Haag sinds begin september combineert met Bunnik. Mark zit nu vooral in Bunnik, ook om een nieuw teamgevoel te kweken. ‘Daar ligt mijn kracht en de bedoeling is om dat teamgevoel hier recht te trekken. Ik heb veel energie en probeer dat op mijn collega’s over te brengen, zodat iedereen met plezier naar zijn werk gaat. Het belangrijkste is dat je dan in contact komt met je collega’s. Ik kan vragen hoe het gaat en meteen doorlopen of oprecht vragen hoe het gaat. Als ik dan “goed” als antwoord krijg, vraag ik: “wat gaat er dan goed?” Die aandacht is belangrijk.’

Op personeelsgebied was er namelijk ook werk aan de winkel. Na de pandemie had ook Postillion Hotel & Convention Centre Utrecht Bunnik moeite met het krijgen en binden van personeel; een probleem waar Mark in Den Haag minder zorgen over had. ‘Uiteindelijk willen we dat hier ook realiseren en werken we aan een vast team om verder te bouwen aan onze kwaliteit.’

Achter de schermen wordt daar ondertussen hard aan gewerkt, bijvoorbeeld ook in de kwaliteit van de hapjes die tijdens congressen of bij vergaderingen worden gepresenteerd. ‘Wat je vaak ziet, is dat er tijdens pauzes croissantjes, gebakjes en veel zoetigheden op tafel kwamen. Dan krijg je veel suikers binnen en ook meteen veel energie. Nadeel is dat de after dinner dip dan ook snel komt, terwijl vergaderen topsport is. Met brainfood, bedacht in samenwerking met een diëtiste, hebben we daar verandering in gebracht met uitgebalanceerde suikers. Dan moet je denken aan een dadel, pindakaarsrotsje of bonbons van avocado of rode bieten. Daar zitten goede suikers in, waardoor je langer energie houdt. We serveren zo veel mogelijk vegetarische items en proberen zo min mogelijk vlees en vis te gebruiken.’

Zomerse verbouwing

Voor komende zomer staat er opnieuw een grootscheepse verbouwing op het programma, van het hotelgedeelte. Naast de 31 vergader- en congreszalen heeft Postillion Hotel & Convention Centre Utrecht Bunnik ook 79 hotelkamers. ‘Wij willen dezelfde stijl als op de begane grond doortrekken naar onze hotelkamers. Dat doen we in de zomer, omdat het dan vrij rustig is en we in principe geen leisurehotel zijn. Alles gaat eruit en alles in de hotelkamers wordt nieuw. En in januari willen wij nog een paar zalen op de begane grond aanpakken, onder meer met nieuwe ledschermen en het zogenoemde plug-and-play-systeem.’

Na de zomer van 2024 is Postillion Hotel & Convention Centre Utrecht Bunnik helemaal klaar voor de toekomst. Wie voor een zakelijk evenement naar Bunnik komt, kan blijven eten, slapen en ontbijten. ‘Wij willen ons steeds van onze beste kant laten zien en hoge kwaliteit bieden. Iedereen kan hier met een gerust gevoel een event organiseren. Wij maken de samenwerking tot een succes. Dat is ons doel.’

Goede voorwaarden

Postillion Hotel & Convention Centre Utrecht Bunnik zorgt met secundaire arbeidsvoorwaarden goed voor haar medewerkers. Zo is er onder meer een DUO-regeling waar Postillion Hotels bij alle medewerkers met een studieschuld 2,50 euro extra per gewerkt uur aflost bij DUO. Bij een voltijdsdienstverband kan dit na een jaar oplopen tot 5.000 euro. Ook zijn er mogelijkheden om cursussen te volgen. Bij Postillion Hotels wordt er een opleidingsbudget van 1.500 euro per jaar ter beschikking gesteld. Daarnaast werken ze samen met OpenUp, een organisatie die zorgt voor de mentale gezondheid van de medewerkers. Daar mogen ook familie en vrienden van medewerkers gebruik van maken.

 

www.postillionhotels.com

OntwikkelingenHoreca & RecreatieHotelUtrecht