Zoeken

‘We hebben nu meer tijd om het nog beter te doen dan we al deden’

Geke Ekelschot heeft afscheid genomen van Kasteel Montfoort. Na zeventien jaar heeft hij het stokje begin september overgedragen aan de jonge ondernemer Robin van der Straten. Het geeft Geke en zijn compagnon chef-kok Mike Verkleij de ruimte en tijd om nog meer te focussen op de kwaliteit van zijn restaurant De Heeren van Montfoort, de Commanderije van Sint Jan, Tuin De Hoge Waard én zijn cateringbusiness.

De reden dat hij het stokje van Kasteel Montfoort heeft overgedragen, was de wens om wat meer vrije tijd te hebben. ‘Ik ben nu zestig jaar, maar werk nog altijd zes dagen in de week’, zegt hij. ‘Dat mocht van mij wel een keer een dagje minder worden. Dus dit geeft wat meer rust.’

Aandacht voor de catering

Wat Geke ook rust geeft, is dat hij nu meer medewerkers “overhoudt”. ‘Dat scheelt gewoon gedoe maar zorgt er vooral voor dat we nog gastvrijer kunnen worden en nog meer gasten kunnen bedienen. De Heeren van Montfoort loopt ontzettend goed, ons chefsmenu en ons uitgebreide á la carte menu met allerlei klassiekers is heel gewild en dat willen we continueren.’ Daarnaast gaan Geke en zijn team meer aandacht besteden aan de cateringtak. ‘We deden altijd al wel catering voor vaste gasten en zakelijke relaties, maar we gaan het nu nog meer uitdragen. Onze marketing wordt daar dus ook meer op toegespitst en we gaan onze topmedewerkers er ook meer op inzetten.’

Naast de Heeren van Montfoort en de catering, heeft Geke ook nog de Commanderije van Sint Jan en Tuin De Hoge Waard, een binnen- en buitenlocatie die geschikt zijn voor zakelijke meetings, (walking) diners of feesten. ‘Daardoor hebben we alsnog een mooie combinatie tussen ons restaurant en de mogelijkheid voor het organiseren van allerlei  events, jubilea en feesten. We hebben vele mogelijkheden; zowel binnen onze eigen locaties als op externe locaties.’

Gasten naar hun zin maken

Kortom: er valt iets weg, maar de focus van Geke en zijn team wordt er alleen maar scherper op. ‘We hebben echt een ontzettend goed team, dat helpt enorm. Ze snappen hoe gastvrijheid werkt. Doordat we nu met z’n allen onder het dak van De Heeren gaan werken, worden de lijntjes ook korter. Ik verwacht dat de samenwerking en communicatie onderling makkelijker en beter zal gaan. Dat is nodig om het gasten naar hun zin te maken. De gast is koning, het is hún avond en daarin willen we niet verslappen. We merken dat steeds meer  gasten en bedrijven ons weten te vinden, ook door onze marketing bestrijken we eigenlijk heel Midden-Nederland. Dat komt denk ik onder andere door ons á la carte-aanbod, er zijn steeds minder restaurants die dat bieden. We hebben voor gasten van De Heeren ook een eigen parkeerplaats, dus we zijn ook makkelijk te bereiken.’

Voorbereiden op de feestelijke decembermaand

Ondertussen worden ook de voorbereidingen voor december getroffen, één van de drukste periodes van het jaar voor Geke en zijn team. ‘Met kerst zijn we dit jaar open van 24 t/m 28 december, we pakken dus ook het weekend erna mee voor de kerstdiners. Bedrijven die een catering, kerstborrel, kerstdiner (eventueel overlopend in een feest) willen in december kunnen ook altijd bij ons terecht. Eigenlijk loopt die periode bij ons al vanaf half november tot de tweede helft januari. Doordat er al zoveel drukte is in december voor iedereen, kiezen ook steeds meer bedrijven er op ons aanraden voor om bijvoorbeeld half of eind november hun event al te organiseren of het juist over de jaarwisseling heen te tillen en te verplaatsen naar januari. Zo kun je het jaar na de vakantie meteen goed beginnen. Wij als horecadieren regelen daar alles voor en zorgen dat jij en je team een topavond beleven. Want dat is waar we het allemaal voor doen. Daarom wil ik voorlopig nog niet stoppen hoor. Het is fijn dat ik nu wat meer vrije tijd heb, maar ik vind ons vak veel te leuk, dus we blijven lekker doorgaan.’

 

www.deheerenvanmontfoort.nl