fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Maaike kreeg zelf kanker en publiceerde haar eigen boek: ‘Mijn hart en ziel zit hierin’
22 december 2023 | 3 minuten lezen

Maaike Klarenbeek, eigenaar van hospitalitybureau Met Mij, heeft haar eigen boek geschreven over haar ervaring met de diagnose kanker die zij zelf in 2013 te horen kreeg. Met het boek “Dansen op de golven” deelt ze tips en tricks rondom dit moeilijke onderwerp.

Het boek is gebaseerd op alles wat Maaike zelf had willen weten toen kanker in haar leven kwam. ‘Ik geloof in de kracht van verhalen’, vertelt de Woerdense onderneemster. ‘Ik had de sterke behoefte om ervaringsverhalen van mensen die net als ik met deze ziekte in aanraking zijn gekomen, te delen’.

 

Geen drama, wel ervaringen. Aan het fullcolour boek is twee jaar gewerkt. Het leest toegankelijk en is ondersteunend. ‘Er is geen draaiboek hoe hiermee om te gaan. Vaak hoor je de nare ervaringen. In deze gesprekken heb ik juist gezocht naar dát wat hen die het overkwam kracht gaf’, aldus Maaike. Het boek is bedoeld voor mensen die willen lezen hoe ze elkaar kunnen ondersteunen. Met begrip, empathie en concrete adviezen.

 

Opgebouwd als reisgids is het boek inspirerend en biedt het praktische tips. Van oefeningen voor het omgaan met stress en negatieve gedachten tot aan het creëren van een goed vangnet en het verwerken van emoties om je balans weer te hervinden. Het is opgebouwd via de fases die een ziekteproces kent. Ook de periode na een medisch traject komt aan bod. Zo vind je makkelijk wat je zoekt in de fase waarin je je bevindt.

 

Op de “kanjerpagina” achter in het boek kunnen mensen zelf de naam invullen van de persoon voor wie het boek bestemd is. Bij aankoop ontvangen OnderNamen-leden daarnaast een set van drie kaarten met hartverwarmende teksten. Het boek is eenvoudig te bestellen via www.metmijerbij.nl. Hier vind je ook een inkijkexemplaar.
Nieuw productCommunicatie & MediaWoerden