Quote_teken_links

MARK POT KRIJGT ”LEFPRIJS” 

De prijs van departement Eemland van ondernemend netwerk “De Maatschappij” is begin oktober uitgereikt aan Mark Pot, algemeen directeur van Pot verhuizingen & logistiek.

De “Lefprijs” wordt toegekend aan een persoon die een prestatie van formaat heeft neergezet,onderneemt voor eigen rekening en risico, actief in de regio Eemland is, langer dan vijf  jaar bestaat, financieel gezond is en maatschappelijk betrokken. Een voorbeeld is voor anderen.
De jury van de LEF prijs bestond dit jaar uit voorzitter Rob Metz (burgemeester Soest), Joep Hopman (winnaar 2019) en Ben Heimensen (accountant MTH).

Mark heeft sinds 2018 de leiding overgenomen en heeft met veel lef nieuwe ontwikkelingen in gang gezet. Vanuit deze echte ondernemersdrive ontwikkelt Pot momenteel een “hub” waarbij de bevoorrading van winkels in de binnenstad van Amersfoort vanuit het distributieknooppunt bij Pot op de Hoef met elektrische vrachtwagens zullen worden beleverd onder de naam Stadslogistiek.nl. Dit betreft een samenwerking tussen Pot en PostNL. Het is een mooi voorbeeld van zero emissie stadslogistiek. Op deze manier worden goederenstromen samengevoegd en met één vrachtauto beleverd in de binnenstad.

Daarnaast getuigt het van Lef door als pionier mee te bouwen aan het waterstoftankstation op de Wieken. Samen met de Amersfoortse bedrijven Drankengroothandel Scheerder, autoverhuurder Van Dusschoten én Kreijne Brandstoffen stapt Pot in dit avontuur en krijgen zij de beschikking over een waterstof aangedreven vrachtauto welke in nauwe samenwerking met Renault is ontwikkeld.