fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Barend Salemink is specialist in bedrijfswaarderingen. Hij is partner en mede-eigenaar van  Talanton. Motto: “Tijd en geld kun je maar één keer uitgeven, dan kun je er maar beter goed over hebben nagedacht.”

salemink@talanton.nl 

020-800 6566

Metamorfoses van ondernemers

24 juni 2022 | 2 minuten lezen

We kennen het allemaal. Je komt op een gegeven moment op een punt waarvan je denkt: is dit het nu? Of gaat het roer om? 

Professioneel gezien heb ik twee van dat soort momenten gekend. De eerste betrof de overstap naar het bankwezen, nadat ik vijftien jaar lang een carrière had opgebouwd bij een groot chemisch bedrijf. De tweede stap betrof de overstap naar Talanton Valuation, nadat ik tien jaar bij een bank had gewerkt. Beide momenten hebben van mij een beter en meer ervaren mens gemaakt. Van beide, grote stappen heb ik geen spijt gehad.

Dat wil niet zeggen dat dat deze stappen altijd makkelijk verliepen. De overstap van de “technische” wereld naar de “bancaire” wereld was een cultuuroverstap, die echt wel wat aanpassingsvermogen van mij vroeg. En van een groot bedrijf naar een “eigen” bedrijf was bijzonder leerzaam – gewoon alles zelf doen, in plaats van een afdeling bellen – en is iets wat ik nog steeds erg leuk vind.

Het heeft mij het bedrijfsleven in al zijn facetten laten zien: operationeel, financieel, organisatorisch en waardetechnisch. Het heeft mij ook laten zien dat veranderen – hoe leuk ook – nooit zonder slag of stoot gaat. Het is wel de moeite waard!

‘We delen al onze ervaring, kennis en kunde met onze klanten, om te ­werken aan hun metamorfose’

En nu helpen wij onze klanten bij hun metamorfoses, waarbij we al onze ervaring, kennis en kunde kunnen delen met onze klanten om te werken aan hun metamorfose. Het besluit tot de metamorfose is genomen en wij helpen bij de realisatie ervan. Het is fantastisch om ondernemers in die stappen bij te staan. Allemaal ondernemers die vooruit willen en hun blik op de toekomst hebben gericht en vastbesloten zijn om hun doel te bereiken. Dat is lang niet altijd groei;  soms is deze ook gericht op consolidatie (het bedrijf is groot genoeg), of op een geleidelijke exit.

Natuurlijk helpen wij met het uitrekenen van waarde en waarderingen. Maar eigenlijk zijn de gesprekken met ondernemers het mooiste. Helemaal wanneer we samen constateren hoeveel we geleerd hebben van de gesprekken en de samenwerking.

En zo veranderen we samen. Niet altijd in grote stappen, maar elke dag een klein beetje.

Metamorfose betekent soms “lange halen, snel thuis” en soms stap voor stap met verandering als het enige dat constant blijft. Daarom zijn we ook allemaal ondernemers, anders waren we wel wat anders gaan doen. Toch?

DienstverleningFinanciële dienstverleningUtrecht