fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
Moore MTH en KroeseWevers gaan samenwerken en tekenen intentieverklaring voor fusie
22 november 2022 | 2 minuten lezen

Moore MTH & KroeseWevers hebben de intentie om samen verder te gaan. Hiertoe hebben zij een overeenkomst getekend. Beide organisaties zijn nu al goede buren van elkaar, met vestigingen in aangrenzende regio’s. Met de samenvoeging kunnen zij hun continuïteit en kwaliteit van dienstverlening nog beter borgen. Ook kunnen zij zo hun internationale positie versterken. Dit past bij de ambitie van beide partijen om invulling te geven aan verdere, duurzame groei. Als gevolg van deze fusie ontstaat een accountants- en adviesorganisatie met ruim 900 medewerkers, 35.000 klanten, 20 multidisciplinair ingerichte vestigingen, 37 partners en bijna 100 miljoen euro omzet per jaar.

De fusie stelt de organisaties straks in staat om de arbeidsmarkt nog beter te bereiken en (potentiële) medewerkers meer te kunnen bieden. Bovendien ontstaan voor bestaande medewerkers extra mogelijkheden om hun talenten verder te ontwikkelen. Dit draagt bij aan behoud van goede en blije medewerkers. Zij zijn de sleutel tot een succesvolle, toekomstbestendige organisatie.

Voor klanten wordt met de fusie de continuïteit van de multidisciplinaire dienstverlening geborgd. Mede door versterking van de specialistenteams: btw-advies, corporate finance, IT-dienstverlening, subsidieadvies en personeel- en salarisadvies. Ook zijn de twee organisaties samen beter in staat om te innoveren, de kwaliteit van dienstverlening te continueren en nieuwe diensten te ontwikkelen.

Door aansluiting bij het internationale netwerk Moore en een aparte serviceline ‘International’ met een eigen German-desk, wordt de internationale positionering versterkt. Moore heeft in 114 landen vestigingen. Hierdoor kunnen klanten internationaal continu en beter geholpen worden. Het Moore netwerk biedt ook mogelijkheden om exchange-programma’s voor medewerkers op te zetten. Dit brengt voor zowel huidige als potentiële medewerkers nieuwe kansen met zich mee.

Moore MTH en KroeseWevers zijn voornemens op 1 januari 2023 te fuseren. Op dat moment wordt ook de nieuwe naam bekend gemaakt. Vervolgens zal de integratie geleidelijk vorm krijgen. In de tussentijd opereren beide organisaties nog vanuit hun eigen naam.

Foto: links Eric Hutten, directievoorzitter KroeseWevers en rechts Olaf ten Hoopen, directievoorzitter Moore MTH.

OntwikkelingenDienstverleningAccountancyEemvallei