Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

John van Rijn nam begin 2019 Bouwbedrijf van Rijn BV in Houten over van zijn vader. in datzelfde jaar won hij de Gouden Parel Lekstroom.

bouwbedrijf-vanrijn.nl

NIET UITSTELLEN

13 oktober 2021 | 2 minuten lezen

Mij is gevraagd om wat op te schrijven over het onderwerp mentaliteit. We hebben het er vaak over of iemand de juiste mentaliteit heeft, maar wat het nu precies betekent, moest ik ook even opzoeken.
Mentaliteit is “hoe je je voelt en wat je denkt over wat je doet”.

Zelf zie ik het als het vermogen om vanuit een sterke mindset hard te blijven werken en door te zetten bij tegenslagen. Iemand met een lage mentale kracht geeft snel op. Iemand met veel mentale kracht blijft juist doorzetten wanneer het moeilijk gaat. Je verwacht van je team dat ze niet uitstellen maar direct actie ondernemen.

‘Je mentaliteit kan niet verkeerd zijn, maar je moet wel de juiste mentaliteit hebben om bepaalde dingen op de juiste wijze te kunnen uitvoeren’

Een slechte mentaliteit veroordelen we wel eens en wordt ook in de bouwcultuur hard afgestraft. Je mentaliteit kan in de basis goed zijn, maar misschien net niet juist om bepaalde dingen uit te kunnen voeren. Dus een verkeerde mentaliteit voor het ene, maar een goede voor het andere werk. Op internet hebben ze het over verschillen in mentaliteit en daar kun je aan werken om meer regie te krijgen over – en plezier te hebben in je eigen leven.

 

  • Ik hoop dat iemand me gaat helpen, of: ik ga het zelf regelen
  • Ik weet niet of ik het kan, of: de enige manier om te weten of ik het kan is

    door het te gaan doen

  • ik moet eerst iets krijgen om me te gaan inspannen, of: ik moet eerst

    investeren tot ik wat terugkrijg

  • ik heb geen zin om me in te spannen, of: ik neem actie en stel niet uit
  • Ik twijfel aan mezelf, of: ik geloof in mezelf.

 

 

Wij proberen het beste team samen te stellen met de mentaliteit die wij voor ogen hebben. We hebben het wel eens over de 9-tot-5-mentaliteit. Als wij werknemers krijgen vanuit een andere branche dan merken we soms dat de tijd om naar huis te gaan belangrijker is dan het uitvoeren van de taken waarvoor je aangenomen bent. Dit is ook het eerste wat wij vragen bij een kennismakingsgesprek, omdat dit niet aansluit bij de service die wij willen geven aan overige medewerkers en opdrachtgevers. Bij ons in de bouw komt het regelmatig voor dat als de jeugd net van school afkomt, het best nog wel even duurt voordat ze weten hoe het werkt. We vinden niet dat we iemands mentaliteit moeten veranderen maar met nieuwe inzichten kun je iemand anders tegen dingen aan laten kijken. Dan zie je diegene uit zichzelf veranderen van passief en gefrustreerd naar actief en tevreden. Je eigen succes wordt bepaald door iemands talent, intelligentie of opleiding, maar zonder de juiste mentaliteit kom je er niet. Als je in jezelf gelooft dan kun je bijna alles bereiken.

Bouw & VastgoedAannemersbedrijfThema verhaalLekstroom