fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Onder de wol met ...

Martijn Delahaye – Directeur Marketing & Communicatie bij AFAS Software

Als Directeur Marketing & Communicatie bij AFAS Software kent zijn agenda niet veel lege momenten. Toch maakte Martijn Delahaye even tijd voor ons om onder de wol te kruipen in een bed in de Auping Store in Amersfoort. Daar stelden we hem vragen over zijn manier van slapen en de dingen waar hij graag zijn wekker voor zet.

Wat voor type slaper ben je?
‘Dat is een goede vraag. Ik kan goed slapen, laat ik daarmee beginnen. Ik doe m’n ogen dicht en ben weg. Ik kan wel eens vroeg wakker worden en dan om 5 uur ’s ochtends helemaal klaar zijn voor de dag. Wat voor type slaper maakt mij dat dan?’

Waar zet je graag je wekker voor?
‘Dat is toch echt wel m’n gezin. Ik heb drie kinderen en een hele lieve hond en ik vind het heerlijk om in het weekend vroeg op te staan, naar het bos te gaan en dan uit te kijken naar de dag die nog gaat komen.’

Waar kun je van wakker liggen?
‘Van de zorgen van mijn team. Ik heb dertig jonge mensen in mijn team en die hebben allemaal zo hun grote en kleine zorgen. Toch is dat wel vooral iets waar ik overdag mee bezig ben, eenmaal in bed kan ik alles goed afsluiten en mijn nachtrust pakken.’

Zijn al je dromen uitgekomen?
‘Nou, ik ben in elk geval heel gelukkig met mijn leven. Ik heb een prachtig gezin, een lieve vrouw en een gave baan met heel veel mooie uitdagingen bij een bedrijf dat goed is voor de wereld. Dat ik daar een steentje aan mag bijdragen, maakt me gelukkig. Het zijn geen grote dingen, maar ik geniet van elke dag en het met kleine stapjes bouwen aan de toekomst.’

Wat is je grootste nachtmerrie?
‘Dat is toch wel dat een van je familieleden ziek wordt of iets ergs overkomt. De afgelopen twee jaar, en ook nu weer, hebben we meegemaakt hoe heftig het soms is om te leven in een wereld die op z’n kop staat. Dat zijn wel dingen waar je zorgen over hebt, met name als ouder voor je kinderen.’

Waar mogen ze je absoluut niet voor wakker maken?
‘Voor negatieve verhalen en andere onzin. Ik ben een positief ingesteld mens, dus dan slaap ik liever gewoon door.’

Hoe zorg jij dat je uitgerust wakker wordt?
‘Door in elk geval op tijd naar bed te gaan. Ook zorg ik ervoor dat ik elke dag minstens 10.000 stappen zet en voldoende sport, gezond eet en niet te veel alcohol drink. Je merkt al heel snel dat je die leefstijl doortrekt naar je nachtrust. Af en toe wat gekkigheid en een feestje horen ook bij het leven, maar ik neem m’n slaap wel serieus. Daarvoor hou ik ook te veel van slapen.’

‘Ik zou wel eens wakker willen worden als mijn hond. Die heeft zo’n zorgeloos leven’

Als wie zou jij wel een keer wakker willen worden?
‘Dan ga ik een heel gek antwoord geven, maar als mijn hond. Die heeft zo’n zorgeloos leven. Ik voel wel eens de stress als ik ‘s ochtends denk aan alles wat ik die dag moet doen. Hij hoeft alleen maar buiten te spelen, te rennen, eten en slapen. Hij gaat ook meteen weer slapen als ‘ie ’s ochtends heeft gegeten. Daar kan ik wel eens jaloers op zijn.’

Sta je ’s ochtends gelijk “aan”?
‘Het kan wel even duren, maar ik heb wel altijd zin in de dag. Ik blijf niet snoozen, ik word wakker en ik sta op. Ik hou wel van afwisseling in de dagen, de ene keer thuiswerken en met z’n allen ontbijten en de andere dag naar kantoor. Ik word scherper als elke dag een ander patroon heeft.’

Wat is de mooiste plek waar je ooit hebt geslapen?
‘Dat is tijdens mijn huwelijksreis geweest, op de Malediven. Het was echt zo’n idyllisch plaatje met een hutje op het water. ’s Morgens wakker worden met de zon en het kabbelende water. Het verse fruit stond dan al klaar. Best decadent misschien, maar ook heel fijn om dat te kunnen vieren met je partner. En wat ik zo fijn vond daar, is dat je er niet zoveel kan doen. Je had alleen maar je rituelen van opstaan, eten, een beetje zwemmen. Alles gaat een tempootje
lager, dus je bent al een uur bezig met opstaan en je klaarmaken voor de dag. Heerlijk.’

Wat vind je van Auping?
‘Wat ik mooi vind, is dat het een Nederlands familiebedrijf is en dat ze heel verantwoord naar de wereld kijken. Het goed voor de wereld zorgen en het delen met de wereld en mensen om je heen. Het product is kwalitatief heel goed, gemaakt van natuurlijke materialen en wordt in Nederland geproduceerd. Ik denk dat dat steeds belangrijker wordt. Het slaapt fantastisch, maar voor mij als marketeer is het ook belangrijk waar de organisatie voor staat en hoe ze naar de wereld kijken, en daarin zie ik hele grote raakvlakken met AFAS Software.’

Over auping Store Amersfoort 
Auping in Amersfoort is dé Auping Store voor Midden-Nederland. De complete Auping-
collectie is aanwezig en de bedden kunnen in alle rust worden getest. Klantgerichtheid en deskundigheid staan in deze winkel centraal. Een leuk weetje; het is mogelijk om een directe vergelijking te maken met een Hästens-bed, omdat pal naast de Auping Store de Hästens Store van de Slaapxpert groep gevestigd is. Kijk maar eens op www.slaapxpert.nl.

InterviewOntwikkelingenRetail (groothandel)IT & ICTSoftwareEemvalleiUtrecht