fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

‘Sales zit in mij, het is er gewoon’

Sales-adviseur Rutger Klaaijsen belooft geen gouden bergen, wél betere resultaten. Onder de naam Sales Momentum helpt hij ondernemers met structuur, creativiteit en maatwerk hun omzet te verhogen. ‘Vaak hoor ik achteraf: hadden we dit maar eerder gedaan.’

Sales loopt als een rode draad door de carrière van Rutger. Hij deed ruime ervaring op in de commerciële sector, waarin hij werkzaam was voor diverse middelgrote en grote bedrijven in allerlei branches. ‘Sales zit in mij, het is er gewoon. In kansen en groeimogelijkheden denken gaat bij mij vanzelf.’

Kansen zien

Met al die ervaring op zak was de tijd rijp om op eigen benen te gaan staan. Eerder dit jaar richtte de Amersfoorter Sales Momentum op. Inmiddels helpt hij verschillende organisaties, verspreid over diverse branches, met het verbeteren van hun verkoopresultaten. Hij presenteert nieuwe proposities die het verschil maken, haalt nieuwe klanten binnen en bespaart tijd door het verkoopproces te stroomlijnen en efficiënter in te richten.

De kern van zijn aanpak is gebaseerd op het opbouwen van een sterke klantrelatie en het begrijpen van de behoeften van de klant. Rutger: ‘Ik wil zijn wereld begrijpen, zijn producten en diensten. Als we daar samen de tijd voor nemen wordt het een stuk makkelijker om de gewenste resultaten inzichtelijk te krijgen en de groeimogelijkheden en kansen te zien.’

Dosis creativiteit

Rutger luistert, geeft advies, helpt momentum te creëren (uitvoerende fase) en meet de resultaten — in die volgorde. Kenmerkend is de gezonde dosis creativiteit die hij toepast in de verschillende fases. ‘Veel ondernemers denken logischerwijs vanuit hun eigen focus. Het is verfrissend om iemand naast je te hebben die out-of-the-box meekijkt. Zo komen we bijvoorbeeld tot andere manieren van doelgroepen benaderen en B2B-aquisitie.’

Een voordeel is dat hij veelal “performance-based” werkt. ‘Van betere resultaten voor mijn klanten word ik ook beter. Andersom geldt dat ook, als resultaten uitblijven. Dat risico neem ik graag samen met de ondernemer, omdat ik ervan overtuigd ben dat de resultaten die ik voorspiegel haalbaar zijn. Ik beloof geen dingen die ik niet kan waarmaken en doe het vooral samen met de ondernemer.’

De successen in zijn eerste jaar als zelfstandig ondernemer smaken naar meer. ‘Vaak hoor ik klanten achteraf zeggen: hadden we dit maar eerder gedaan. Je weet niet wat voor waarde je in je bedrijf hebt zitten, totdat je er actief mee bezig gaat. Met een can-do-mentaliteit help ik ondernemers daarbij.’

OntwikkelingenDienstverleningFinanciële dienstverleningEemvallei