fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Samenwerking LIVEKINDLY Collective en MULTIVAC resulteert in 600% productiegroei
12 juni 2024 | minuten lezen

LIVEKINDLY Collective heeft in Oss een productiegroei van 600% gerealiseerd voor de LIKE Chicken Bites, van 2.500 naar 15.000 ton per jaar. Dit succes is behaald dankzij de reconstructie van de fabriek en de ondersteuning van MULTIVAC’s verpakkingsoplossing. Deze reconstructie van fabriek én verpakkingsoplossing maakt LIVEKINDLY tot Europa’s modernste plant-based foodfabriek. Het proces vereiste uitgebreide samenwerking, communicatie en plezier.

In 2019 startte het proces met de wens van LIVEKINDLY Collective voor exponentiële groei. Er waren een nieuwe productiefabriek en twee proceslijnen nodig die elk 120 verpakkingen per minuut konden produceren. In de nieuwe fabriek werden diverse proceslijnen geïnstalleerd, van het kook- en extrusieproces tot het koelen en transporteren van het product naar de verpakkingsruimte. Tussen 2019 en 2022 leverde en installeerde MULTIVAC haar verpakkingsoplossing bij LIVEKINDLY Collective.

De verpakkingslijn van MULTIVAC bestaat uit de nieuwste generatie TX traysealers. De trays worden automatisch gevuld en op gewicht gecontroleerd, waarna ze in de traysealer gevacumeerd en onder beschermende atmosfeer geseald worden. Het proces omvat metaaldetectie en gewichtscontrole om te voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Lees hier meer over deze samenwerking

Woerden