Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

TRIADE SERVICE & ONDERHOUD GAAT DE RING IN

In zijn eerste jaar bouwde Willem de Bruin als directeur van Triade Service & Onderhoud een indrukwekkende portefeuille op van panden zonder woonbestemming waar het bedrijf het beheer en onderhoud voor verzorgt. Zijn mentaliteit bracht hem ver. Zo ver zelfs dat Willem op 1 december meedoet aan het Breicheisen Business Boxing Gala.

Het thema van dit nummer is Mentaliteit. Toen je dat hoorde, zei je: dat past bij mij. Waarom?
‘Je moet een bepaalde winnaarsmentaliteit hebben om een succes te maken van een organisatie. Dat doen we hier met z’n allen. Iedereen heeft een positieve vibe. Daar coach ik op, want positivisme vind ik superbelangrijk. Het moet wel realistisch blijven, maar we benaderen alles met een positieve blik. Dat moet ook wel, want ons vakgebied is service en onderhoud. Onderhoud is in de basis niet al te spannend, maar het gros van onze werkzaamheden bestaat uit ellende opruimen. Mensen bellen ons als er problemen zijn. Een gesprongen sprinklerinstallatie, pand zonder stroom, uitgevallen luchtbehandeling, gat in het dak of er komt water door de gevel. Om problemen op te lossen, heb je een positieve mentaliteit nodig.’

 

Welke mentaliteit had je bedrijf nodig om door de pandemie te komen?

‘Doorzetten. Niet je kop laten hangen. Positivisme. We hebben een mooi netwerk aan relaties om ons heen die ons het werk gunnen. Wij werken niet met opdrachtgevers en opdrachtnemers, maar met relaties. We bouwen samen aan de bedrijven waarvoor we de werkzaamheden mogen uitvoeren. Dat is gaaf. Je wilt iemand helpen. Natuurlijk zit er een verdienmodel aan, maar iedereen in dit bedrijf is enorm gedreven om anderen te helpen. Wij blikken elke maandag terug op de week ervoor en kijken vooruit. Alle successen worden besproken, maar ook dat wat er misgaat. Dat doen we niet om iemand te straffen, maar om ervan te leren. In dat proces nemen we ook de opdrachtgever mee. Zo zijn we heel open en bouwen we op een positieve manier aan een relatie.’

‘Om problemen op te lossen, heb je een positieve mentaliteit nodig’

Over successen gesproken. Welke mijlpalen heb je in je eerste jaar behaald?
‘We hebben een portefeuille van ongeveer dertig panden. Voor een bedrijf dat tijdens de pandemie is begonnen, is dat niet slecht. Dan hebben we nog aardig wat regieklanten. Zij hebben geen onderhoudscontract, maar wel een serviceovereenkomst. Eén van onze partners, FourBees, biedt maatwerk in facilitaire en technische services, onderhoud en projectrealisatie. Een heel tof concept. Met hun Building Services (de eerste B van FourBees) doen ze dagelijkse onderhoud en de communicatie voor huurders of vastgoedeigenaren. Dus stel: er lekt een wtw-unit waardoor het tapijt en het plafond beschadigd zijn, dan lost de technisch gastheer de eerstelijns problemen op en wij nemen de zorg voor het herstel van de technische installatie op ons.’

 

In hoeverre ben je als ondernemer het afgelopen jaar anders tegen ondernemen gaan aankijken?
‘Dit is mijn eerste ondernemersavontuur. Ik heb dingen onderschat, zoals de administratieve lasten. Misschien komt dat omdat ik een pragmatische, positief ingestelde vent ben, maar ik zag ineens hoeveel werk het is. Dan heb ik het geluk dat ik compagnons en collega’s heb die me daarbij helpen. Die hebben dezelfde drive, niemand laat elkaar vallen. Zo leer ik ook weer dingen bij. Dat is tof. Een deel van dat werk is verdeeld, maar we hebben ook de servicedesk uitgebreid en iemand aangenomen die de administratie doet. Ik vind ook dat je successen moet delen en ben oprecht trots op wat wij hier met het team allemaal doen.’

 

‘Ik ben er oprecht trots op wat wij hier met het team allemaal doen’

Op 1 december doe je mee aan het Breicheisen Business Boxing Gala. In je kantoor hangt een filmposter van jou met bokshandschoenen aan met de titel: Woeste Willem. Waar komt dat vandaan?

‘De poster is gemaakt door mijn collega’s, want ook humor is van belang in ons bedrijf. Woeste Willem is een bijnaam die ik kreeg van de vrienden en vriendinnen van mijn dochter van elf. Mijn dochter speelt weleens Fortnite, een videogame. Ik dacht: als ik echt een keer wil bonden met mijn dochter, hoe tof zou het zijn als ik dan een Fortnite-account maak? Dat heb ik gedaan. Ik moest een naam verzinnen. Vroeger had je een boekje over een piraat die Woeste Willem heet. Zo kwam ik erop. In het begin kon ik er helemaal niks van. Toen heb ik een week lang elke avond tot midden in de nacht zitten oefenen. Een week later zat ik op level dertig. Daarna kwamen die vrienden van mijn dochter online en sindsdien ben ik Woeste Willem. Zelfs op het school- en skateplein noemen ze me zo, haha.’

 

Waarom doe je mee aan de bokswedstrijd?
‘Los van het feit dat ik heel positief ben, kan ik ook impulsief zijn. Dan zie ik iets voorbijkomen en denk ik: wat gaaf. Twee dagen per week doe ik bokstraining, ’s ochtends om zeven uur. Ook dat heeft te maken met doorzettingsvermogen. Het is echt zwaar. En ik heb er een mooi doel aan gekoppeld, namelijk Kika. Kinderen met kanker vechten elke dag, hoe moeilijk is het dan voor mij om één keer het gevecht voor hen aan te gaan? We hebben er een mooie site voor: www.actievoorkika.nl/boksen-voor-kika. Al het geld is welkom, al is het een dubbeltje.’

InterviewBouw & VastgoedInstallatietechniekLekstroom