fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Van Dijk Trucks Utrecht plaatst laadpaal voor elektrische vrachtwagens
13 april 2023 | 2 minuten lezen

De Utrechtse vestiging van Van Dijk Trucks heeft sinds kort een hoogwaardige elektrische laadpaal speciaal voor vrachtwagens. Daarmee wil het bedrijf een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de transportsector.

Begin maart is bij Van Dijk Trucks Utrecht een ABB Terra 360-lader geïnstalleerd die vooral geschikt is voor het in korte tijd opladen van elektrische trucks. De ABB Terra 360 kan 360 kilowatt aan vermogen genereren. Dat is beschikbaar via twee laadslangen waarmee twee trucks tegelijkertijd met een vermogen van 180 kW opgeladen kunnen worden. Met één truck is een vermogen van 360 kW beschikbaar.

‘Er is in Nederland, mede door netcongestie, een groot tekort aan oplaadpunten voor elektrische trucks. Van Dijk wil met deze laadpaal een bijdrage leveren om dit te verbeteren’, aldus zegt Willem van Cooten, bedrijfsleider van Utrecht. ‘Voor onze klanten die met elektrische trucks rijden is het een prima oplossing om hun truck in korte tijd op te laden of bij te laden. De laadpaal is openbaar, geschikt voor alle merken elektrische trucks en 24/7 beschikbaar.’

De laadpaal aan de Otto Hahnweg 8 in Utrecht wordt inmiddels dagelijks gebruikt voor het opladen van Trucks.

UtrechtWoerden