fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Johan Pouw, directeur van Pouw Vervoer, is een goedlachse rasondernemer met een neusje voor kansen. Hij houdt van uitdagingen en het combineren van krachten én van teamwork. Actief in horeca, personenvervoer en ontwikkeling van onroerend goed.

johan@pouwvervoer.nl

0306868306

Veiligheid

3 april 2023 | 2 minuten lezen

Bij veiligheid denk ik aan de veiligheid van mensen; mensen in Oekraïne en mensen tijdens de aardbeving in Turkije en Syrië. In het nieuws is de veiligheid van vele bekende mensen, zoals Peter R. de Vries, iets wat in zijn geheel niet goed loopt. Deze mensen kunnen blijkbaar niet goed beveiligd worden.

Maar veiligheid is meer. Hoe veilig zijn we als de zeespiegel stijgt in ons land? Kloppen de berekeningen van de CO2-uitstoot in de toekomst? Door deze verwachtingen komen er nu grote problemen voor de landbouw en het bouwen van huizen. Natuurlijk, alles voor droge voeten, maar slaan we niet te ver door? Gaat ons land het verschil maken in de wereld? Wij produceren voedsel op de meest efficiënte manier ten opzichte van veel andere landen. Heeft het verdrijven van de landbouw hier wel de gewenste effecten? Onze kinderen willen ook wonen in onze mooie regio, maar met de huidige snelheid van bouwen wordt dat wel moeilijk. Natuurlijk wordt dit probleem ook bemoeilijkt door de instroom van werkwilligen en asielzoekers.

Natuurlijk, willen wij allemaal natuur. Maar in ons dichtbevolkte land is nu eenmaal vijftig keer minder bos dan in Frankrijk, Finland, enzovoort. We moeten volgens mij accepteren dat we in een groot park wonen. Past daar een wolf in? Is dat veilig? Veiligheid heeft net als alles meerdere kanten. Is het uitvoerbaar in kosten versus veiligheid en tot waar accepteert de mensheid dit?

‘Plaats niets van jezelf wat je over jaren niet meer zou willen zien’

Nog een dilemma: mogen overheidsmedewerkers TikTok nog gebruiken, of niet? Immers, TikTok is in Chinese handen. Maar zijn ze echt uit op de info en filmpjes van mijn kinderen? Dan komt veiligheid in één keer heel dichtbij!

Is er inmiddels al niet heel veel belang in vele bedrijven door Chinese bedrijven? Ook bedrijven waar we niet direct aan denken, maar die wel alles van ons weten zijn in Chinese handen. Bijvoorbeeld Zwitserleven, Reaal en Route Mobiel. Maar ook bedrijven die chips voor telefoonpalen maken, van oorsprong Nederlands, zijn overgenomen. Gaan we daarom ons gedrag veranderen en die bedrijven mijden?

Natuurlijk wil je niet gehackt worden als bedrijf en ook wij doen er alles aan om de veiligheid te bewaken, door het gebruik van spamfilters, extra inlogtoepassingen en weet ik al niet meer. Het maximale tussen kosten, veiligheid en werkbaarheid voor je mensen.

Maar ik denk ook dat we er van uit moet gaan dat binnenkomen altijd mogelijk is, net zoals dat geldt voor fysieke inbrekers. Veiligheid kan dus altijd beter. Elke dag. Maar we moeten ook bekijken wat de schade is zodra ze binnenkomen. Of zoals online: kinderen, plaats niets van jezelf wat je over jaren niet meer zou willen zien.

Ik ga zo lekker offline en betaal contant de boodschappen. Stel je voor dat iemand weet wat we eten.

InterviewHoreca & RecreatieEventsLopikerwaard