fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Frans van Seumeren is ondernemer, redder en eigenaar van FC Utrecht. Frans houdt van uitdagingen, ook op sportief vlak!

Verandering

24 juni 2022 | 2 minuten lezen

Soms kom je op een punt waarop het moeilijk is je doelen waar te maken. Dan probeer je veranderingen aan te brengen om zo toch je uiteindelijke doel te bereiken. Bij onze club FC Utrecht zit ik in zo’n fase.

De laatste zes jaar zijn we in de top zes geëindigd en helaas zijn we dit seizoen, ondanks meer investeringen in de technische hoek, op plaats zeven terechtgekomen. Het doel was top vijf. Gelukkig hebben we op een aantal andere doelstellingen wel positieve resultaten behaald, zoals sponsorinkomsten, sterke toename van businessleden en stadionbezetting. Het resultaat op het veld is en zal echter de trekpleister blijven. Dit betekent dat we moeten analyseren en veranderen.

‘We gaan ons ambitieniveau niet bijstellen’

De eerste vraag die je moet stellen is: wat is de ambitie van de club en moet je die misschien bijstellen? Wij zijn van mening dat dit niet de weg is die we moeten inslaan. Dit betekent namelijk dat je zeer waarschijnlijk tussen plek acht en plek twaalf gaat voetballen. Voor mij is dat Utrecht onwaardig en bovendien zal het betekenen dat we minder toeschouwers, sponsoren en businessleden krijgen. We gaan het ambitieniveau dus niet bijstellen. Utrecht heeft een goede geografische ligging, is de vierde stad van Nederland en we zijn de enige BVO in de provincie. Daarom zijn we het aan onze stand verplicht om bovenin mee te draaien. 

We hebben ook gekeken naar wat de oorzaak is dat we dit jaar ons ambitieniveau niet gehaald hebben. Wij hebben het zevende budget in de eredivisie, maar ik ben van mening dat, wil je onderscheidend zijn, je altijd beter moet zijn dan wat je budget aangeeft. Ik denk dat de wisselvalligheid van ons elftal ons parten gespeeld heeft en dat de oorzaak het gebrek aan teamspirit en plezier is geweest. Dat is de reden dat we besloten hebben om het roer om te gooien. Een totaal nieuwe technische staf en een groot aantal nieuwe spelers. We hebben geselecteerd op karaktervolle en fanatieke spelers en staf. We zullen het komende seizoen een ander FC Utrecht zien. Jongens die er vol voor gaan, hun hart op de goede plek hebben en die er met elkaar lol aan beleven om elke tegenstander te vermorzelen.

Utrecht