Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
City Nieuwegein wint Publieksprijs SKG Award 2022
4 april 2022 | 2 minuten lezen

De vernieuwing van City Nieuwegein is winnaar van de Publieksprijs SKG Award 2022. Een Nederlandse prijs voor een bijzonder initiatief in duurzame gebiedsontwikkeling. De award werd donderdag 31 maart uitgereikt tijdens het jaarcongres van de Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling. Guus Govaart (gebiedsmanager City) en Marco van Hedel (projectleider duurzaamheid City) van gemeente Nieuwegein en Aart Reurink (procesmanager binnenstedelijke ontwikkeling) van provincie Utrecht namen de award in ontvangst.

De negen inzendingen voor de SKG Award konden dit jaar meedingen naar de stem van het publiek via Gebiedsontwikkeling.nu. De publieksprijs is overtuigend gewonnen door City Nieuwegein, ingediend door gemeente Nieuwegein, met 35% van de stemmen.

‘De gemeente Nieuwegein is blij met de publieksprijs. Het geeft aan dat onze inspanningen om samen met partners in co-creatie een toekomstbestendige, duurzame, groene en gezonde binnenstad te maken bijzonder zijn. We worden gezien en gewaardeerd. We zijn op de goede weg om onze ambitie waar te maken: de meest duurzame binnenstad van Nederland realiseren in Nieuwegein’, aldus wethouder Hans Adriani.

Foto: Sander van Wettum

Lekstroom