fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Daar is het écht goed toeven

In een jaar van 82 naar plek veertig in de Terras Top 100 van Misset Horeca; de verdienste van Rivero Schoonhoven. Aan het roer staat Denise Dekker. De prachtige locatie aan het water, in combinatie met “een stukje stad in de polder” maken Rivero Schoonhoven een publiekslieveling. ‘Maar dit succes is vooral een team effort.’

In juni toog het volledige team van Rivero naar de uitreiking van de Terras Top 100 in Amsterdam. Het was een “dik feest”, vertelt Denise opgetogen. ‘Jong en oud, iedereen ging mee. We hadden busvervoer geregeld en hadden allemaal zin in een feestje.’ Dan lachend: ‘We stonden vooraan in het publiek en juichten uit goed fatsoen voor alle deelnemers. Op een gegeven moment doken we onder de vijftig en juichten we ons nog steeds schor – voor anderen. Toen we hoorden dat Rivero op plek veertig stond, begonnen we allemaal te juichen, te springen en was het feest. Onze dag kon echt niet meer stuk!’

De prachtige locatie van Rivero is uiteraard één van de belangrijkste pluspunten. Vanaf alle tafeltjes op het terras kijken gasten uit over de Lek, waar de veerpont kalm tientallen keren per dag auto’s, fietsers en wandelaars laat oversteken van Schoonhoven naar Gelkenes – en andersom. ‘De locatie is fantastisch. Dicht bij de stadspoort. Gratis parkeergelegenheid. Geliefd bij toeristen, inwoners van Schoonhoven en lokale ondernemers.’ Wie op het terras neerstrijkt krijgt goed eten en goed drinken geserveerd. Bekende gerechten, maar met een Rivero-twist. Een kipsaté, maar dan als krokante kippendijen met een aardnotensaus, Tiramisu, maar dan op de Rivero-manier en een klassiek 12-uurtje, maar toch net even anders. Denise: ‘Qua smaakbeleving is alles perfect uitgedacht. Alles klopt bij Rivero. Ik zeg vaak: Rivero is een stukje stad in de polder.’

‘Ik ben ontzettend trots op het team dat er staat’

Topteam

Maar het behalen van de hoge positie in de Terras Top 100 is voornamelijk een verdienste van het team, vindt Denise. ‘We hebben een fantastisch team met medewerkers van verschillende leeftijden. Een club vaste krachten, samen met jongeren die naast hun opleiding bij ons werken. Ze zijn altijd vrolijk en hebben echt aandacht voor onze gasten. Sommige mensen hebben van nature een bepaalde flair en nemen andere collega’s daarin mee. Bovendien zorgen we ervoor dat medewerkers doen waar ze goed in zijn en bieden we ze kansen om zich te ontwikkelen. Daarnaast zorgen we dat iedereen aan het begin van het seizoen weer precies weet hoe we werken, door een korte Rivero-cursus, ook als ze hier vorig jaar hebben gewerkt.’ En dat is een flinke groep: 95% van de collega’s die vorig jaar het terrasseizoen draaide, staat er deze zomer weer. Vanaf 2019 tot vorig jaar, had Denise samen met haar (inmiddels) ex-partner de dagelijkse leiding over Rivero. Helaas volgde een verdrietige scheiding, waarna haar ex-partner vertrok bij Rivero en Denise maanden zelden tot niet op de werkvloer te vinden was. Hierdoor werd het bestaande team “gedwongen” om de dagelijkse leiding over te nemen. ‘We hebben een groep vaste medewerkers samen verantwoordelijk gemaakt voor de dagelijkse leiding. Medewerkers met allemaal hun eigen visie. Dat was een uitdaging aan de ene kant, maar ze vulden elkaar ook ontzettend goed aan. De nieuwe opzet bleek perfect te werken.’

Loslaten

‘Ja, ik heb moeten leren loslaten’, kijkt Denise terug. ‘Waar ik voorheen, samen met het management, alles aanstuurde, ging dat nu niet meer. Het kon niet meer altijd op onze – of mijn – manier gaan. Dan moet je loslaten en vertrouwen hebben in de mensen die het moeten doen. Dat leverde soms stress op, maar het team heeft vooral laten zien wat ze waard zijn. Medewerkers hebben talenten kunnen laten zien en meer de kans gekregen om deze verder te ontwikkelen. Ik ben ontzettend trots op het team dat er nu staat.’

En nu doorstomen naar de nummer één positie in de Terras Top 100? Wat Denise betreft lukt dat binnen vijf jaar. Wat is er voor nodig om nóg beter te worden? ‘Nog eerder klaar zijn voor het terrasseizoen. Zorgen dat alles op 1 april al klopt. Dat gaat natuurlijk om het terras zelf, en het menu. Maar ook om medewerkers. Examenkandidaten beginnen meestal in mei: kunnen we ze verleiden om al eerder in het seizoen een paar uurtjes mee te draaien zodat we ze alvast de kneepjes van het vak mee kunnen geven?’ Het hoeft niet anders, het gaat echt om de puntjes op de i, legt Denise uit. Een vliegenverjager op tafel als er mosselen worden gegeten, een servetje onder een cocktailglas. ‘Dat zijn kleine details die zorgen voor een perfecte gastbeleving.’

Inmiddels staat Denise weer met veel energie op de werkvloer. Met de winter voor de deur denkt ze samen met haar team na over de invulling van het winterconcept. Waar ze voorheen werkten met een typisch zomer- en winterconcept, zoeken ze nu naar een “Rivero-jasje” dat altijd past. ‘Dingen zijn minder seizoensgerelateerd dan we eerst dachten. Een dj-avond in winter? Dat kan zeker! We verplaatsen de dj dan van het loungeterras naar het restaurant.’ De winter is ook de tijd van de kerstdiners en nieuwjaarborrels en andersoortige zakelijke feestjes. ‘We kunnen veel bij Rivero: van intieme borrel tot uitgebreid diner. Interesse? Bel me gewoon even, dan nemen we de mogelijkheden door. Wel zo makkelijk!’

www.riveroschoonhoven.nl

OntwikkelingenHoreca & RecreatieRestaurant/ barLopikerwaard