fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Erik Kaper is eigenaar bij AKA Assurantiën. Samen met zijn team adviseert hij mkb-ondernemers over zakelijke verzekeringen en hypotheken.

erik@adviesvanaka.nl

0348410302

De deelvaatwasser

4 oktober 2023 | 2 minuten lezen

Familie is het mooiste wat er is. Ook een betrokken medewerker kan al snel tot de kring van familie gaan behoren. Je hebt één drive en wilt dezelfde kant opvaren. Als het dan tot een bijna-overname van de onderneming komt en kapteins wisselen, geeft dat nog wel eens verschil in visie en koers. Ook deze ondernemer heeft dat meegemaakt. En, omdat het dan allemaal geen rozengeur en maneschijn is, hierbij het waargebeurde verhaal!

Alweer lang geleden kwam ik mijn ouders “even helpen”. Ik had het al een tijdje niet naar mijn zin bij mijn eigen werkgever. En je begrijpt het al: even werd heel veel langer. Die verzekeringsbranche was zo gek nog niet en daagde mij uit. Zo kwam ook het moment dat deze jongeman de leiding over “de tent” kreeg. Wel met een nauwlettend oog van beide ouders. Je krijgt dan al gauw ongevraagd en dwingend advies. Van het wel of niet aanschaffen van een stuk inventaris tot het bewandelen van een eigen koers. En dat is best lastig!

‘Ik heb onmiddellijk het keukenbedrijf gebeld en de volgende dag een vaatwasser
laten installeren’

Zo lastig was ook de vaatwasser. Pa en ma trokken vaak hun huishouding door richting kantoor. Vier willekeurige dagen in de week deden zij de afwas. Maar op de vijfde dag… Omdat medewerkers het systeem logischerwijs niet begrepen, liep dat vaak mis. Want op de vijfde dag gebeurde er natuurlijk weinig, de vaat bleef staan. Ruzie! Totdat mijn bom barste. Ik heb onmiddellijk het keukenbedrijf gebeld en de volgende dag een vaatwasser laten installeren. Belachelijk vonden mijn ouders dat. Ik maakte het “ze” veel te makkelijk! En bovendien was een vaatwasser in het geheel toch niet nodig. Zij deden dat gewoon nog lekker met de hand.

Maar de herrie was uit de tent. Echter ontdekte ik op een gegeven moment de afwas van het naastgelegen woonhuis in de vaatwasser. Elke dag een beetje meer. Totdat we het verzoek kregen of “wij” wat minder vaat wilden gebruiken. We moesten meer kopjes gaan hergebruiken. 🙂

De moraal van dit verhaal? Als je “de tent” overneemt, denk dan goed na of het verstandig is dat de “oude” eigenaar nog blijft zitten en een tijdje meewerkt. Het ligt aan jou en aan die eigenaar wat een wijze keuze is. Ik heb er in ieder geval veel van geleerd! En als je dan je “nieuwe bed” goed opgeschud hebt, vergeet dan ook niet gelijk je verzekeringspakket “op te schudden”.

OntwikkelingenDienstverleningFinanciële dienstverleningWoerden