fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Jan Henk van der Velden is sinds augustus 2017 directeur-bestuurder van stichting Utrecht Science Park. Het Utrecht Science Park is met meer dan 28.000 werknemers (en meer dan 55.000 studenten) het grootste sciencepark van Nederland.

0610414847

janhenk.vandervelden@utrechtsciencepark.nl

Een gezond en sportief weekend op 20 en 21 mei

29 maart 2023 | 2 minuten lezen

Het is nu al bijna niet meer voor te stellen. Iets meer dan een jaar geleden hadden we nog beperkingen door corona en was het nog de vraag of een event zoals de Utrecht Marathon, powered by Utrecht Science Park, in 2022 door kon gaan. Ook de edities van 2020 en 2021 waren al vanwege corona gecanceld.

Toen er uiteindelijk toch groen licht kwam, was organisator Golazo, die onder andere ook de Marathon van Rotterdam organiseert, niet meer in staat voldoende personeel op de been te brengen om onze marathon op een verantwoorde, veilige wijze te organiseren. Een personeelsprobleem waarmee veel events kampten.

Gelukkig ziet de wereld er in 2023 weer heel anders uit en kan de marathon met de start en finish op het Utrecht Science Park op 21 mei aanstaande, eindelijk weer doorgaan. Ook de Utrecht Science Park Halve Marathon, de GenDx Kwart Marathon en de KWF Minirun (voor kinderen) staan op het programma.

‘Dat worden weer prachtige plaatjes van duizenden hardlopers en racefietsers onder de finishboog op ons kleurrijke regenboogfietspad’

Een dag eerder, op 20 mei, wordt door Central Events de fietstoertocht Giro d’Utrecht georganiseerd met ook weer verschillende afstanden en start en finish op het Utrecht Science Park. Dat worden weer prachtige plaatjes van duizenden hardlopers en racefietsers onder de finishboog op ons kleurrijke regenboogfietspad.

Op het Utrecht Science Park werken kennisinstellingen, zorginstellingen en Research & Development bedrijven nauw samen voor een gezonde, duurzame samenleving. Daar hoort natuurlijk ook het promoten van een gezonde, sportieve levensstijl bij onder het motto “Exercise is Medicine”. Vandaar dat het heel mooi is om dit weekend gastheer te zijn van twee prachtige sportieve events.

Iedereen is welkom om dit weekend in mei op sportieve wijze kennis te maken met het Utrecht Science Park. De mannen van het satirische programma Streetlife gaven in 2018 het slechte voorbeeld om geheel ongetraind de hele marathon te lopen. Hilarische televisie, maar erg ongezond, zoals de deskundigen dit gelukkig ook in het programma mochten toelichten.

Je kunt het dus overdrijven. Kortom, kies wel een voor jou passende afstand, of nu je nu gaat fietsen of hardlopen.

Graag tot 20 en 21 mei!

InterviewOnderwijs & CultuurOnderwijsinstellingUtrecht