Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
GEMEENTE HOUTEN WINT VERKIEZING MKB-VRIENDELIJKSTE GEMEENTE
26 juli 2021 | 1 minuten lezen

Houten is in de provincie Utrecht verkozen tot mkb-vriendelijkste gemeente. In het landelijk klassement eindigde de gemeente bovendien op een verdienstelijke twaalfde plek.

Wethouder Sander Bos nam vorige week de oorkonde voor “mkb-vriendelijkste gemeente 2020-2021 van de provincie Utrecht” uit handen van Joost Uytewaal, de voorzitter van OnderNemend Houten.

De prijs, die dit jaar voor de zesde keer landelijk wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Het is daarmee het grootste Nederlandse onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. In totaal hebben zo’n 20.000 ondernemers meegewerkt. De gemeente Houten kwam als beste uit de bus in de provincie Utrecht. Ook in het landelijke klassement deed de gemeente het verdienstelijk: het eindigde op de twaalfde plek. De gemeente Rijssen-Holten in Overrijssel werd, net als twee jaar geleden, uitgeroepen tot mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland.

Foto: MKB Vriendelijkste Gemeente

OntwikkelingenDienstverleningLekstroom