fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Frans van Seumeren is ondernemer, redder en
eigenaar van fc utrecht. frans houdt van uitdagingen, ook op sportief vlak!

Maatschappelijke impact

11 december 2023 | 2 minuten lezen

Geografisch wordt Utrecht gezien als het hart van Nederland. Voor veel ondernemingen is Utrecht daardoor een ideale plek om je bedrijf te vestigen. Echter, voor een ondernemer is het belangrijker hoe je een evenwicht kan vinden tussen ratio en gevoel. Data, cijfers, resultaat en aandeelhouders worden in de strategie van ondernemingen steeds belangrijker, ook omdat tegenwoordig de informatiemogelijkheden onbeperkt zijn.

Uiteindelijk zal er geld verdiend moeten worden om de tent draaiende te houden. Een mens is geen robot, dus gelukkig is succes ook afhankelijk van warmte, zorgplicht, gezonde omgangsvormen en eerlijkheid binnen een bedrijf. Misschien komt het door mijn leeftijd, maar ik heb altijd meer vanuit mijn hart gedaan dan misschien verstandig geweest is. Mijn grootmoeder zei altijd: “Wie goed doet, goed ontmoet”. Daar hou ik me maar aan vast.

‘Het is natuurlijk niet zo slim om zoveel geld in een betaalde voetbalvereniging te stoppen, maar mijn passie en liefde voor sport hebben mij daartoe gebracht’

FC Utrecht kan ik als voorbeeld nemen. Het is natuurlijk niet zo slim om zoveel geld in een betaalde voetbalvereniging te stoppen, maar mijn passie en liefde voor sport hebben mij daartoe gebracht. Het zal u verbazen hoeveel genegenheid wij daarvoor terugkrijgen. En er zijn gedurende de vijftien jaar als grootaandeelhouder van de club zakelijke connecties ontstaan waar wij blij mee zijn. Mijn vrouw en ik kunnen ontzettend genieten als wij voor een thuiswedstrijd bij het stadion aankomen. Al die ouders met kinderen, vrienden en vriendinnen, ouderen, mensen die uit de stad komen lopen en vol verwachting de wedstrijd bezoeken. Daar doe je het toch voor, zeggen we dan tegen elkaar.

“Het leven duurt maar even”, zong een medewerkster van Van Seumeren vroeger weleens op een feestje, en daar zit een kern van waarheid in. De maatschappelijke impact van een voetbalbedrijf is gigantisch. Dit wordt constant onderschat door de politiek en wordt in die achterlijke voetbalpraat op de televisie nooit onder de aandacht gebracht.
FC Utrecht geeft plek aan doven, blinden en mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Er zijn diverse projecten in de stad voor hulpbehoevenden, en dat allemaal vanuit het hart.

OntwikkelingenZorg & WelzijnSportUtrecht